Kezdőlap Hírek

Thalasso terápia – a tenger gyógyító ereje

1849
thalasso terápia

A tengervíz jótékony hatásaival már az ókori görögök is tisztában voltak. Híres természetfilozófusuk, Thálész mondása szerint: „Minden dolog alapeleme a víz” .

 

 

Sok hazai szálloda kínálja ma már a thalasso terápiát, és egyre kedveltebb lesz a szó szerinti fordításban „tenger általi gyógykezelésnek” nevezett wellness kényeztetési forma.

Wellness hétvégék, akciós ajánlatok >>

 

Mi a thalasso terápia lényege?

Régóta tudjuk, hogy a tengervízzel remekül kezelhetők a reumatikus panaszok és az idegrendszeri problémák. Egy viszonylag kis mennyiség is elég belőle ahhoz, hogy a benne oldott formában jelen lévő ásványi anyagok (nátrium-klorid, nyomelemek, réz, cink, szelén, kobalt) segítségével erősítsük immunrendszerünket, és tegyünk egy nap lépést az egészséges bőr és nyálkahártyák felé.

A thalasso-terápia szakaszai

A kezelés 7 részből tevődik össze, melyek külön-külön is nagy élvezetet nyújtanak.

Algapakolás

A thalasso algapakolás során algakivonatokkal kezelik a testet, melynek hatására értékes ásványi anyagok jutnak a szervezetbe, javul a bőr feszessége és a szerkezete. Az algapakolás kedvező hatással van az anyagcserére, és antibakteriális hatással is bír.

Iszappakolás

A thalasso iszappakolásnak három fajtája ismert: az ásványi anyagokat pótló, fogyasztó és feszísítő pakolás, melyek során tengeri iszapot használnak. Az iszapban elsősorban a kaolin és a timföld szerepét kell kiemelni. Ezek a vitalizáló ásványi anyagok nyugtatják, tisztítják és fertőtlenítik a bőrt.

Thalasso fürdőThalassotherapy

A tengervizes fürdő javítja a szövetek oxigénellátását, izomlazító és relaxáló hatású. Fokozza az anyagcserét, és elősegíti a szervezet méregtelenítését. A víz magas ásványi anyag és nyomelem tartalma revitalizálja, hidratálja a bőrt, és serkenti a méregtelenítő folyamatokat.

Masszázs

A thalasso masszázs után bőrünk látványosan puha és lágy lesz, köszönhetően a tengeri kivonatokat tartalmazó ápoló és hidratáló krémeknek. Szinte újjászületünk egy ilyen kezelést követően.

Body wrapping

Más néven testtekercselés. Nevéből eredően lényege abból áll, hogy a testet olyan vászonba csavarják, melyet méregtelenítő anyagokkal itattak át. A Body wrapping amellett, hogy karcsúsít és feszesíti a bőrt, méregtelenítő és relaxációs hatással van szervezetünkre.

Mikrodermabrázió

A mikrodermabrázió segítségével csökkenthetjük a ráncokat, és javítjuk a bőr egyenletességét. A művelet abból áll, hogy sűrített levegő, vákuum, vagy egy speciális kezelőfej segítségével alumínium-oxid kristályokat áramoltatnak a bőr felett, amelyek az elhalt szarusejteket magukkal ragadják.

Tippünk: Hévíz, NaturMed Hotel Carbona

naturmed hotel carbona

Hévíz egyik legnépszerűbb, 4 csillagos szállodájában, a NaturMed Hotel Carbonaban a számtalan wellness kényeztetési forma között megtaláljuk a thalasso terápiát is. A hagyományos hévízi kúra mellett érdemes kipróbálni a lazító, stresszoldó kezeléseket, mozgásterápiás és meditációs programokat, a Thai masszázst, és még sok más olyan wellness programot, ami segítségünkre lehet abban, hogy testileg és lelkileg is megújulhassunk. Akár egyetlen hétvége alatt!

 

Mitől lesz egy szálloda igazi wellness szálloda?

Mikor hasznos, és mikor lehet káros a gyógyvíz?

Szauna felöntések – melyek a legkedveltebbek?

Lomi Lomi, avagy a „Szerető Kéz” masszázsa

 

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email