Kezdőlap Hírek

5 nyomós érv a belföldi nyaralás mellett

7671

Szokás mondani, hogy „Ismerd meg hazádat, és csak utána a világot”. Tény, hogy a magyar lakosság ilyenkor két táborra szakad. Az egyik csoport foggal-körömmel ragaszkodik hazájához, és jó érzéssel tölti el, ha a magyar gazdaságot segíti nyaralásra fordított pénzével.

Balatoni szállodák, 2016 legjobb akciói >>
A másik tábor tagjai viszont fejvesztve menekülnek, ha belföldi nyaralás „rémével” riogatják őket. Számukra csak az idegen, a totál ismeretlen lehet megfelelő utazási célpont.

A végletektől tekintsünk most el, és vegyük sorra, melyek a belföldön töltött nyári szabadság vitathatatlan előnyei.

1. Relatíve olcsó

Egy balatoni nyaralás még mindig kevesebbe kerül, mint egy külföldi út. Fontos tényező az is, hogy az árak jól kedvezőbbek a vendéglátóhelyeken is. Ha szálláskategóriánként hasonlítjuk össze – tehát apartmant apartmannal, luxushotelt a luxushotellal – a felkapott tengerparti vagy hegyvidéki üdülőhelyekkel szemben a magyarországi szállások szinte mindig olcsóbbak.

2. Közelség

A hosszú busz- vagy repülőutak sokunknak mennek az idegeire. A jól megérdemelt, de főnökünkkel szemben gyakorlatilag kikönyörgött szabadságunkból akár két nap is rámehet az oda-vissza útra. Magyarország belül nincsenek nagy távolságok. Az ország két legtávolabbi pontja valamivel több, mint 500 kilométerre van egymástól. Ha tehát nem akarunk napokat csak utazással tölteni, élvezzük ki a belföldi nyaralóhelyek előnyeit.

3. Egyedülálló szépségek

Hazánkban rengeteg gyönyörű hely van, amiről egyáltalán nem is tudunk. Révedtél már a messzeségbe a Hortobágy végtelennek tűnő rónáján? Megcsodáltad már az Aggteleki cseppkőbarlang páratlan formációit? Megmásztad már a Badacsonyt, hogy onnan tekints le a valószerűtlenül kék Balatonra? A sort még sok oldalon keresztül folytathatnánk, de ami a lényeg: Magyarország bővelkedik természetes és ember alkotta látnivalókban is, melyek talán nem kapnak akkora hírverést, mint egy görögországi utazás, de páratlan szépségük akár le is körözheti azt.

4. Kedvezmények

Ha már a fizetésünk egy része úgy is cafateriában jön, miért is ne élnénk a lehetőséggel, és úszhatnánk meg a nyaralás árát üdülési csekkel vagy Szép kártyával. Törvényszerű, hogy a hazai akciókról hamarabb értesülünk, mint egy külföldiről. Érdemes követni a kedvezményes utak, wellness hétvégék folyamatosan frissülő adatbázisát, mert akár tízezreket spórolhatunk egy-egy alkalmon.

5. Otthon érezzük magunkat, de mégsem ülünk otthon

Ha kimozdulunk otthonról – egyénenként eltérően – néhány nap vagy hét alatt teljesen feltöltődünk, és újult erővel térhetünk vissza a mindennapok körforgásába. Mennyivel könnyebb dolgunk van, ha mindez nem jár sokszor nehezen áthidalható nyelvi akadályokkal, és azt sem kell számolgatnunk, hogy nem vágott-e át az első benyomás alapján még megnyerő külsejűnek tűnő ravasz pénzváltó.

Szép helyek Magyarországon, melyeket látnod kell:

Balatonszentgyörgy – Csillagvár >

Ezek a legnépszerűbb látnivalóink – külföldi szemmel >

Fonyód és a balatoni panoráma >

A Velencei-tó titkai >

Fedezzük fel Kőszeg csodáit! >

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email