Kezdőlap Hírek

Ezek a legnépszerűbb látnivalóink – külföldi szemmel

3541

Magyarország számtalan olyan turisztikai látnivalóval rendelkezik, melyek mágnesként vonzzák a turistákat, szerte a világ minden pontjáról. Mi idehaza sokszor nem is tudjuk, hogy a szinte csak karnyújtásnyira lévő, mindennapi rutinjaink közben megszokott látványosságok mekkora értéket képviselnek. A kanadai planetware.com készített nemrégiben egy listát, melyből kiderül, szerintük melyik a top 10 kihagyhatatlan magyarországi látványosság.

Úgy érzed, tud még számodra újat mutatni a hazád? Ismerd meg Magyarország külföldi turisták által legkedveltebb helyszíneit, és ha van közte olyan, amit még nem láttál, ideje frissítened a bakancslistádat.

Budai vár

Budai vár

A Budai Várnegyed 1987 óta szerepe, az UNESCO Világörökségi listáján. Műemlék jellegű, kiemelt turisztikai értéket képviselő városrész 17-18. századi épületekkel, lakóházakkal. A Budai vár viszontagságos története elevenedik meg szemünk előtt, ha a forgalomtól elzárt kacskaringós utcákon sétálunk. Talán egyetlen nap nem is elég, hogy mindent végigjárjunk, de a Budavári Sikló, a Halászbástya és a Mátyás-templom a kihagyhatatlan látnivalók közé tartozik.

A Duna

duna

Közép-Európa legnagyobb folyója mellett lenyűgöző látványt nyújt egy romantikus naplemente a kedvesünkkel. Mind a Dunakanyar, mind a budapesti Duna-látkép óriási vonzerővel bír. Örömteli, hogy évről évre egyre több turista utazik hazánkba azért, hogy megörökítse magának ezt az egyedülálló panorámát.

Fürdővárosok

furdok

Gazdag gyógyvízkészleteink nem csak a belföldi turizmust élénkítik. Messze földön híresek történelmi jelentőségű fürdővárosaink, a római és a török fürdőkultúra elemeivel színesítve. Legnépszerűbb célpont Hévíz, ahol egész évben 25 fokos vízben lubickolhatunk, de nem sokkal marad el mögötte a budapesti Széchenyi Fürdő sem.

 

Tihany

tihan

A Balaton egyik legnépszerűbb nyaralóhelye, felbecsülhetetlen értékű történelmi és földrajzi kincsekkel. A mandulaligetekkel övezett, szubmediterrán klímájú Tihanyi-félszigetre és a Balatonra csodálatos kilátás nyílik a Bencés Apátságból.

Lillafüredi barlangok

lillafured

Amellett, hogy a Bükk hegység büszkesége népszerű fürdőváros, barlangjai is világhírűek. Az Anna-mésztufabarlanghoz világszerte mindössze 6 hasonló létezik. Az István-barlangban lélegzetelállító cseppkőformátumokat figyelhetünk meg, míg a Szeleta-barlang több százezer éves pattintott kőeszközeiről híres.

Sopron

sopron

A hűs Alpokalja fővárosa elsősorban barokk építészeti remekei által vonzza a turistákat. A belvárosban 115 műemlék és 240 védett épület található, a kihagyhatatlan látnivalók sora pedig szinte végtelen. Közülük is leghíresebb a Tűztorony, a Szentháromság-szobor és a Károly-kilátó.

Egri vár

egri-var

A Bükk lábánál fekvő Eger városa fürdőiről és történelmi emlékeiről híres. A várhoz kötődik a magyar történelem egyik legemlékezetesebb győztes csatája, az 1552-es törökök elleni diadal. A környéken középkori és barokk építészeti remekeket csodálhatunk meg, éhségünket pedig jobbnál jobb éttermekben csillapíthatjuk.

Pécsi bazilika és székesegyház

pecsi-bazilika

A pécsi székesegyház az óvárosban található. Szent István idejében alapították, és mai formája több stílusjegyet is képvisel. A dóm az UNESCO által világörökségnek nyilvánított ókeresztény sírkamrák közvetlen közelében helyezkedik el. A székesegyház „basilica minor” rangra emelkedett, amikor 1990-ben II. János Pál pápa ellátogatott az épületbe.

Visegrádi Királyi palota és fellegvár

visegrad-palota

A középkori magyar királyok eleinte székhelyül, majd nyári rezidenciának használták. A Fellegvárat az Alsóvárral völgyzárófal kötötte össze, mely egésze a Duna partjáig tartott, majd ott őrtoronyban végződött. A visegrádi Királyi palotában megtekinthető a Mátyás Király Múzeum, mely hazánk legendás uralkodójának reneszánsz udvarába kalauzol el bennünket. A fellegvárból mesés kilátás nyílik a Dunakanyarra.

Budai-hegység

budai-hegyseg

A Buda környéki hegyek jelentik fővárosunk tüdejét. Egészségünknek jót tesz egy-egy séta a friss levegőn, a budapesti panoráma pedig egyenesen lenyűgöző látvány! A hegyekben kerékpárral is túrázhatunk, vagy igénybe vehetjük fogaskerekűt is. Ha a kilátásban szeretnénk gyönyörködni, üljünk fel a budapesti libegőre, mely Zugligetből a János-hegy tetejére visz fel. Útvonala 1040 m hosszú, a két állomása közötti szintkülönbség 262 m, és ezt a távolságot mintegy 12 perc alatt teszi meg.

Van itt olyan, ahol még nem jártál? Gyorsan pótold be a hiányosságot!

 

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email