Kezdőlap Életmód

Narancsbőr – milyen csodaszerek tüntetik el?

2519

A narancsbőr a hölgyek ádáz ellensége. Legfőképp a strandszezon előtt tud kellemetlen lenni, és nők tömegét tántorítja el az önfeledt napozás és fürdőzés élményétől. Kiszimatolta ezt egy nagy rakás élelmes csaló is, és egyre másra tűnnek fel a narancsbőr ellenes szerek.
Kész fegyverarzenál ez, de ha abban reménykedünk, hogy ezek majd eltüntetik a bőr esztétikai hibáit, nagy tévedésben vagyunk.

Egyáltalán mi ez? Mitől alakul ki narancsbőr?

A nők több mint 90 százaléka tapasztalta már a problémát. A narancsbőr közvetlen oka a szervezetben fel nem használt cukor zsírként való elraktározódása a bőr sejtjeiben és a kötőszövetekben.  Kialakulásához szükséges egyfajta vér- és nyirokkeringési funkciózavar, melynek következtében a hajszálerek falán keresztül több folyadék jut ki a sejtek közé, mint amennyi visszaszívódni és elszállítódni képes. Ez pedig ödémák létrejöttéhez vezet.Narancsbőr

A helytelen életmód szerepe kulcsfontosságú. Sokkal nagyobb eséllyel alakul ki narancsbőr akkor, ha nem fordítunk kellő figyelmet a helyes táplálkozásra. A túlzott cukor- és telített zsír fogyasztás rengeteg fölös kalóriával bombázza szervezetünket, és erre még a mozgásszegény életmód is rátesz egy lapáttal. Az eredmény: zsírgyarapodás kezdődik a fel nem használt tápanyagokból.

További rizikófaktor lehet a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, egyes gyógyszerek és a stressz is. A cukorbetegség és a magas vérnyomás pedig a kis artériákban és a nyirokerekben rontja a keringést, ezzel emelve a narancsbőr kialakulásának kockázatát.

A narancsbőr eltüntetése

Óvakodjunk a gyors és tökéletes eredményt ígérő készítményektől. Ne dőljünk be a hangzatos reklámoknak, mert ezek mindig arra építenek, hogy a racionális érvelés helyett érzelmileg hassanak ránk.

A narancsbőr ellen nem létezik csodaszer. Legfontosabb, hogy változtasson étkezési szokásainkon, és minimalizáljuk a cukrot és egyéb gyors felszívódású szénhidrátot tartalmazó élelmiszerek bevitelét.

Ne együnk egyszerre sokat, inkább osszuk el a napi adagot 5 kisebb étkezésre. Táplálkozzunk rostdúsan, melynek legfontosabb forrásai a friss zöldségek. Igyunk – testtömegtől függően – 2-4 liter csapvizet vagy ásványvizet minden nap.

 

A rendszeres testmozgás nagyon fontos a narancsbőr elleni küzdelemben. Hetente 3-4 órát sportoljunk, amit akár 4-5 alkalomra is eloszthatunk. Így nem lesz megterhelő, de mégis kellően hatásosnak fogjuk érezni. Legjobb, ha súlyzós edzést és aerob mozgásformákat (gyaloglás, nem túl gyors kerékpározás) is végzünk, lehetőleg nem ugyanazon a napon.

Sikerült életmódot váltani? Akkor most már jöhetnek a kiegészítő kezelések, a cellulit ellenes krémek, masszázsok, infraszauna és a többi. Az arányok azért jól láthatóak, és egyértelműek: a narancsbőr ellen legjobb fegyverünk az életmódváltás. Minden egyéb eszköz csak másodlagos.

 

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email