Kezdőlap Wellness

Az infraszauna előnyei

2706

Egyre több wellness szálloda kezdi felismerni az infraszaunázásban rejlő lehetőségeket. Egyre több vendég igényli, hogy ez a lehetőség is bekerüljön az extra szolgáltatások közé.

Számos kutatás és tanulmány taglalta már az infraszauna hatásait, melyeket felhasználva igyekszünk összesíteni a lényeget.

Extra kalóriákat égethetünk vele

Az infraszaunázás átlagosan fél óráig tart. Ez idő alatt hihetetlen mennyiségű energiát használhatunk fel. Felmérések szerint az infraszaunában töltött 30 perc során akár 600-800 kalóriától is megszabadulhatunk. Pont olyan, mintha intenzív sporttevékenységet végeznénk. Méghozzá úgy, hogy mozognunk sem kell!

infraszauna

A folyamat logikája az, hogy testünk a hő elvezetésére izzadtságot termel, melynek következtében a vízzel együtt kiválasztja a zsírt, és távozásra bírja a felszaporodott méreganyagokat is. Nyilvánvaló, hogy a gyors súlyvesztés döntő része víz, melyet a szaunázás után azonnal pótolni szokás, de nem elhanyagolható az így elégetett zsír mennyisége sem.

Fokozza a vérkeringést

Ha infraszaunázunk, a sugarak nem csak a bőrünk felületén fejtenek ki hatást. Behatolnak a mélyebb rétegekbe is, ahol serkentőleg hatnak a vérkeringésre, kitágítják a véredényeket, melynek következtében segítik az izmok és lágy szövetek regenerálódását.

A fokozott véráram ugyanis – miközben friss oxigénnel látja el a szöveteket –  elszállítja a káros salak- és méreganyagokat (nikotin, alkohol, kénsav, ón, ólom, higany, cink), ezzel erősítve immunrendszerünket. A hagyományos szaunában a kiizzadt verejték 90-97% víz, az infraszaunában ez csak 80%, a maradék 20% az egészségünkre káros anyagokból áll

Az intenzívebb vérkeringés magára a szívre is kedvező hatással van. A szívizmok megerősödnek, és növekszik a szervezet teherbíró képessége.

A külsőnkre is hatással van

A vitathatatlan egészségügyi előnyök mellett szót kell ejtenünk az infraszaunázás esztétikai hatásairól is.

Kozmetikusi körökben már régóta elterjedt szokás, hogy a narancsbőr eltüntetésére infraszaunát használnak. Ez is egyszerűen érthető logikus folyamat. A narancsbőr egy megrekedt zsírból és vízből álló géles csomó a bőr alatt, amit az infraszauna által gerjesztett intenzív izzadás sikeresen eltávolíthat. Ez az egyik leghatékonyabb módszer a cellulitisz ellen.

infraszauna

Az infraszaunázás kedvező hatással van a bőr egyéb esztétikai problémáira is. Elősegíti kültakarónk optimális tápanyagfelvételét, és meggyorsítja a méreganyagok távozását, melynek hatására javul a bőr ellenállóképessége.

Foglaljuk most össze vázlatosan, hogy miért érdemes infraszaunázni:

  • Fokozza a vérkeringést, erősíti a szívet
  • Segíti a regenerálódást izom- és ízületi sérülések esetén
  • Segít megelőzni az influenzát és egyéb légúti betegségeket
  • Nagy szerepet játszik a szervezet méregtelenítésében (intenzív izzadás)
  • 10-15 kilométer futással egyenértékű kalóriát égetünk el vele (600-800 kalória fél óra alatt)
  • Jó hatással van a lelki egyensúlyunkra, segít leküzdeni a stressz és a depresszió ártalmait
  • Hatékony ellenszer a narancsbőrnek
  • Csökkenti, vagy akár teljesen el is tünteti az apróbb bőrhibákat

Az infraszaunás fényterápiát ma már a legtöbb hazai wellness szállodában kipróbálhatja.

Nézzen szét legjobb akciós ajánlataink között, és éljen a lehetőséggel! >>

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email