Kezdőlap Hírek

Különleges szaunával gazdagodott a Széchenyi fürdő

1773

Ritka szaunázási formára is lehetőségünk lesz ezentúl, ha a Széchenyi fürdőbe látogatunk. Nemrégiben ugyanis megnyitották Magyarország első termál-kaszkád hőlégkamráját.

Mi az a termál-kaszkád kabin?

Ez egy olyan kamra, melyet csak különleges adottságokkal rendelkező fürdők képesek üzemeltetni. Mivel a kaszkádot saját termálvíznek kell táplálnia, csak olyan gyógyfürdők jöhetnek számításba, melyek eleget tesznek a követelménynek.

A termál-kaszkád kabin több padszintből áll, ahol rétegződés alakul ki. A tér kialakításának köszönhetően nem hirtelen kapjuk a dózist, hanem szépen fokozatosan a magasabb szinteken magasabb hőmérsékleten, koncentráltabb páraközegben tudjuk élvezni a fürdőzést.

A folyadékpótlás is megoldott

A kaszkád a kellemes környezetben párásítja és telíti a teret a termálvíz intenzív illatával. Ráadásul a szaunázás élményét a kiszáradás veszélye nélkül élvezhetjük, ugyanis mostantól a kabinban ivókút is rendelkezésünkre áll.

A különleges termál-kaszkád kabin elsősorban azok számára jelent élvezetes kikapcsolódást, akik a hagyományos szaunázást megterhelőnek érzik. Jó választás lehet akkor is, ha szeretnénk testünket fokozatosan szoktatni az „igazi” szaunához.

Az új kabin átadásával Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumában már négy hőlégkamra, négy gőz- és egy aromakabin, valamint egy fényterápiás szauna gondoskodik a forró felüdülésről.

Csak fokozatosan!

A szaunázás kiváló egészségmegőrző és méregtelenítő hatásáért cserébe némi áldozatot is vállalnunk kell. A forró, párás levegőt sokan képtelenek huzamosabb ideig elviselni. Ha Ön is ebbe a csoportba tartozik, a termál-kaszkád kabin mellett a tepidárium és a caldarium is segítséget nyújthat a szaunázáshoz szükséges edzettség eléréséhez.

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email