Kezdőlap Fürdők

A Hajdúszoboszlói Aquapark

6168

Hajdúszoboszló a hazai gyógy- és wellnessturizmus egyik fellegvára. Az alföldi településen egy véletlennek köszönhetően fedezték fel a 73 °C-os gyógyvizet. Akkoriban ugyanis kőolaj- és földgázmezők után kutattak a környéken, és ennek mintegy mellékterméke volt a ma már világhírű termálvízkincs.

A hajdúszoboszlói gyógyvíz messze földről vonzza ide a gyógyulni vágyókat. Az 1100 méterről feltörő víz jódot, brómot, ként, konyhasót és hidrogénkarbonátot tartalmaz, és számos betegség kezelhető vele eredményesen.

Ha egy kicsit mozgalmasabb időtöltésre vágyunk, kössük össze a kellemeset a hasznossal, és látogassunk el a gyógyfürdőtől nem messze lévő Aquaparkba.

A hajdúszoboszlói Aquapark a strandfürdő területén van, de külön karszalaggal lehet bejutni. Ez lehet egész napos, vagy rövidebb időre szóló is. Az Aquapark májustól őszig nyújt felhőtlen szórakozási lehetőséget kicsik és nagyok számára egyaránt.

aqua1

Csúszdázni élmény

Az ide látogatók 9-féle csúszdapálya közül választhatnak, közöttük olyan is van, amelyik 10 méternél is magasabbról indul. Nem csoda, ha kevesen bírják ki a lecsúszást sikongatás nélkül!

Az Aquapark megnyitásától kezdve üzemel a négypályás multicsúszda, kamikáze, hidrocsúszda, fekete lyuk, őrült folyó és óriás csúszda, melyek sikere már kezdetben minden képzeletet felülmúlt. Már 2002-ben kibővítették a területet, és az Aquapark egy hektárral nagyobb területen új, különleges csúszdákkal (Big Hole, Twister és Niagara).

Extrém sportok kedvelőinek

2014-ben újabb meglepetéssel kedveskedtek a strandolók nagy örömére. Újabb hektárral bővült a park, ahol az extrém zóna kapott helyet. Már nem termelnek elég adrenalint a „sima” csúszdák? Kipróbálhatjuk a – nem csalás, nem ámítás – 16 méter magasról induló szabadesős alagutat, a vízhurkot, a szuperhullámot, a cunamit, az  űrcsónakot és a vízcsövet.

Hajduszoboszlo-aquapark

Ha még extrémebb sporttal szeretnénk próbálkozni, semmiképp se hagyjuk ki a sziklamászófalat.

Új medencék

Az extrém zónával párhuzamosan az Aquapark két új medencéjét is felújították 2014-ben.  A megújított medencék a 6-12 éves gyerekek igényeit veszik alapul, és szórakoztatják őket a legfelső fokon. A kicsik imádják a kalandmedencéket, ahol egy négytornyú várban játékos csatajelenetekkel szórakoztathatják magukat és társaikat.

Van itt annyi érdekesség, hogy felsorolni is lehetetlen. Kihagyhatatlan élményt ígér a műszikla vízesés, a rönkvár csúszda és a bástya vár ágyúkkal és csúszdával. A gyerekek másik nagy kedvence a Hódvár, melyet szintén egy megújított medencében létesítettek. Itt akár csónakázhatnak is, vagy lecsúszhatnak a szivárványos csúszdán.

A hajdúszoboszlói Aquapark annyi élményt biztosít az egész család számára, hogy érdemes minimum egy teljes napot rászánni, hogy felfedezzük.

Elérhetőségek:
Szent István Park 1-3.
06 52/558-558/196-os mellék
Termálporta/recepció:
06 52/558-558/148-es mellék

Nyitva tartás

Az Aquapark aktuális nyitvatartási idejéről az alábbi linkre kattintva tájékozódhat:
http://www.hungarospa.hu
A nyitva tartás az időjárás függvényében változik, ezért kérjük előzetesen mindig informálódjon!

Jegyárak

Az Aquapark aktuális árairól az alábbi linkre kattintva tájékozódhat:
http://www.hungarospa.hu

Információ

  • Gyermekek részére 0-3 éves kor között az Aquapark használata díjmentes.
  • A nagycsúszdák használata a gyermekek részére 12 éves kortól vehető igénybe szülői nyilatkozat nélkül, 10-12 éves kor között írásos szülői engedély szükséges.
Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email