Kezdőlap Balaton

Villa Tolnay Vendégház Csobánc

1273

Újabb gyöngyszemmel bővült a Balatoni régió szállás-kínálata, megnyitotta kapuit a Villa Tolnay vendégház

Pihenjen a híres színésznő, Tolnay Klári egykori villájában a Csobánc-hegyen! A birtok jelenlegi tulajdonosai méltó módon újították fel az épületet, amely mostantól nyitva áll a turisták előtt.

A nyugalom szigete a Csobánc-hegyen

A kívül belül-teljesen megújult Tolnay villában öt darab kényelmes, ízlésesen berendezett kétágyas szoba áll a vendégek rendelkezésére. A szállásadók az egyéni igényeknek megfelelően három különböző szobatípust alakítottak ki: standard kétágyas, extra nagy méretű szoba, illetve lakosztály külön nappalival. A szobákhoz a házigazdák reggelit biztosítanak, de a jövőben lakásétterem beindítását is tervezik, kompletté téve az itt tartózkodás élményét.

villa-tolnay-4
Villa Tolnay Vendégház Csobánc

Bor, mámor, Csobánc

A Villa Tolnay birtokon több mint tíz éve készülnek a kiválóbbnál-kiválóbb, nemzetközi színvonalú borok, amelyről a szállóvendégek egy borkóstoló keretében győződhetnek meg a hangulatos kóstoló helységben, vagy szép idő esetén a borteraszon. A borszakírók évek óta egyik legtöbbet ajánlott, kedvenc balatoni pincészete a Villa Tolnay. Nem véletlen, hiszen többek között itt készülnek az ország egyik legjobb Olasz- és Rajnai rizlingjei, valamint Zöldveltelini borai.

Lélegzetelállító panoráma, tökéletes pihenés

Hogy miért szeretett itt lenni és a szőlősorok között sétálgatni Tolnay Klári? Ő maga így vallott erről: „Most például előre sajnálom, hogy vége szakad a csobánci szép napoknak. A nyugalmat sajnálom. A nyugalmat, a szelíd tájat, a szép és csendes sétákat. Végre családi életet élhettem. És nem szerepeket tanultam, hanem kedvemre olvashattam.”

villa-tolnay-3
Villa Tolnay Vendégház Csobánc

Látnivalók, programlehetőségek

  •  Romantikus séta a szőlőskertben, borkóstolás.
  • A Csobánc-hegy csodálatos természeti környezete miatt fokozottan védett terület, a túrázók kedvelt célpontja. Az Országos Kéktúra útvonal a hegy keleti oldalán halad el.
  •  Csobánc-hegy teljesen sík teteje körbejárható, ahonnan lélegzetelállító körpanoráma tárul elénk a Bakonytól – a Tapolcai medencén és a vulkáni tanúhegy testvéreken át – egészen a Mecsekig. Itt található a 13. századi Csobánc vára, amely az egyik legszebb panorámát nyújtó középkori várrom a Balaton-felvidéken.
  • A Csobánc-hegy adottságai miatt a siklóernyős kedvenc helye is.
  • Strandolás Badacsonytomajban.
  • Látnivalók Badacsonyban és Tapolcán.

Árak, elérhetőség

A Csobánc-hegy a Balatontól mindössze 10 km-re, a Balaton-felvidékkel határos Tapolcai-medence keleti részén található, Gyulakeszi mellett.

Szobafoglalás: 30/836-4870; info@villatolnay.hu

Szállás árak: 12.500-15.000 Ft/fő/éj reggelivel.

Cím: Villa Tolnay Bor- és Vendégház
8286. Gyulakeszi, Csobánc-hegy 24.

További információ: www.villatolnay.hu

 

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email