Kezdőlap Balaton

Villa Tolnay Borház Csobánc

1610

A Balaton északi partján, a Tapolcai-medencében fekvő Csobánc-hegy az egyik legszebb vulkanikus hegy Magyarországon. Itt található a Villa Tolnay központja és szőlőültetvényeinek jelentős része.

Villa Tolnay: Terroir borok a Csobáncról

19 hektár saját szőlőterület mellett további 6 hektárról dolgoznak fel szőlőt a Badacsonyi borvidéken.

A különleges geológiai adottságok, a hő-visszatartó bazalt talaj és a Balaton közelségének köszönhető mikroklíma együttes hatásai teszik lehetővé, hogy különleges minőségű borokat alkossanak. Testes, száraz borokat, mély gyümölcsösséggel, erőteljes ásványossággal, határozott savakkal, magas extrakt tartalommal és hosszú érlelhetőséggel.

Szőlőfajták: Olaszrizling, Rajnai rizling, Zöldveltelini, Chardonnay, Sauvignon blanc, Kéknyelű, Cabernet franc és sauvignon, Merlot és Pinot noir.

„Célunk a nemzetközi mércével is kiemelkedő minőségű, egyedi borok megalkotása.”
Nagy László, birtokigazgató

Villa Tolnay Borház Csobánc
A Villa Tolnay pincéje

„Úgy tekintünk a borra, mint Magyarország egyik legértékesebb kulturális örökségére. Az elmúlt tíz évben fokozatosan rátaláltunk a saját utunkra a borkészítésben. Próbálgattuk, megtanultuk és szelektáltuk a fajtákat, hogy kiderüljön, melyik illik leginkább ebbe a környezetbe. Célunk maximálisan kihasználni a Badacsonyi borvidék adta

lehetőségeket és palackba tölteni mindazt, amit itt látunk és az orrunkkal, ízlelőbimbóinkkal naponta érzünk.” Philipp Oser, alapító, tulajdonos


Elérhetőségek:
Nagy László
birtokigazgató
Tel.: 06 30/518-4540
nagy.laszlo@villatolnay.hu
www.villatolnay.hu

Magyarország

 

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email