Kezdőlap Hírek

Spa élmény II.

818
wellness akciok

A tűz:

Az európai spák modern módszerekkel alakítottak át számos hőterápiát az izomlazításra és a testszövetek előkészítésére olyan kezelések előtt, mint a masszázs.Az ember a hő tisztító tulajdonságát is felfedezte, ahogy ezt az izzasztófürdők különféle változatain látni lehet, amelyek az évek során és kultúrákon keresztül fejlődtek, kezdve a római fürdőtől a török hammamon át a finn szaunáig. A felforrósított levegő és a forró vízzel fejlesztett gőz használata mellett a spák a tüzet melegítésre is használják például az iszap,és a gyógyfüvek esetében.

Terápiák: Hammam, finn szauna, nedvesgőz – kamra,gőzkabin, rasul, infra szauna

A levegő:

A spákban minden bizonnyal találkozik majd különféle légzéstechnikai gyakorlatokkal, melyek a jóga, a csi kung, a meditáció, valamint a megjelenítés bizonyos elemeiben fedezhetők fel. A spa-terapeuta szintén segítséget nyújthat a helyes légzés elsajátításához, ami segít ellazítani a testet, így az ember a lehető legjobban ki tudja használni a kezeléseket, amelyeket akár a bőr oxigénnel feltöltő masszázsokkal és illóolajokkal is kombinálhat.A levegőt inhaláció, oxigén-és ózonterápiák keretében is a gyógyítás szolgálatába állítják.

Terápiák: klímaterápia, oxigénterápia (oxigénes arckezelés, oxigén belélegző terápia), ózonterápia, inhalációs terápia

A föld:

A föld saját patikájának természetes ajándékai alapvető vitaminokkal ásványi-és nyomelemekkel látják el testünket, és nem csak biokémiai szinten fejtik ki hatásukat. Sokan hisznek abban, hogy ezek az anyagok a vibrációs szinten is működő energiákkal rendelkeznek, alig észrevehető jeleket küldve a test természetes energiamezejének a gyógyítás elősegítése céljából. A kristályokról például azt tartják, hogy energiájuk segít visszaállítani az egyensúlyt a testben, a lélekben és a szellemben. Egyéb föld-teremtette és a vibrációs szinten működő termékek között szerepelnek a homeopátiás gyógyszerek, melyek az eredeti anyagból egy leheletnyit tartalmaznak.

Terápiák: aromaterápia, (aromaterápiás fürdő, aromaterápiás masszázs), fitoterápia (gyógynövényes tekercselés, gyümölcssavas hámlasztás, gyógynövényes testpakolások),kristályterápia, iszapkezelés (Holt-tengeri-iszap, parafangó pakolás, mocsári iszapfürdő), kőterápia

A test és a lélek általában egyensúlyra törekszik. Számos, kezelés ennek az egyensúlynak a helyreállításán fáradozik. Az egészségügyi és életmód-javító technikák mellett arra is törekedni kell az embernek, hogy eleget mozogjon és pihenjen, kiegyensúlyozottan étkezzen, és pozitívan kezelje az útjába kerülő kihívásokat, azaz harmóniát teremtsen az egészségében és az életében.

Forrás: Spa-élmény Európában

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .