Kezdőlap Rendezvények-lejart

Rózsakő Fesztivál Badacsony

1344

2016. augusztus 17 – 21. között kerül megrendezésre Badacsonyban a Rózsakő Fesztivál a `Hegy, víz, bor és szerelem` jegyében! A badacsonyi Rózsakő jelentős hatással lehet a szerelmi életre. A legenda szerint ugyanis, ha egy pár ücsörög egy kicsit a Rózsakövön, egy éven belül összeházasodnak, és boldogan élnek, míg meg nem halnak. A szórakoztató eseményeken, koncerteken kívül gazdag állandó programok is várják a Vendégeket.

Balatoni szálloda ajánlatok >

A szórakoztató eseményeken, koncerteken kívül gazdag állandó programokkal is várjuk Vendégeinket:

RÉGIÓJÁRÓ BUSZ, bortúra nosztalgia terepjáróval, városnéző Dotto kisvonat

KULTURÁLIS lehetőségek:
– Egry József Emlékmúzeum
– Szegedy Róza Irodalmi és Bormúzeum, Kisfaludy Sándor és Szegedy Róza romantikus szerelmének helyszíne, szőlészeti – borászati kiállítással;
– Tájház Múzeum, helytörténeti és néprajzi gyűjteménnyel.

A gyerekeket és a vállalkozó szellemű felnőtteket a rendezvény ideje alatt szórakoztató ÉLMÉNYPARK várja.

A rendezvény ideje alatt Badacsony legnevesebb borászatai mutatkoznak be.

A Rózsakő legendája

Egy helyi legenda alapján. A Rózsakő Badacsony egyik nevezetessége, amely a Kisfaludy-ház felett található, lapos bazalttömb. Kisfaludy Sándor feleségével, Szegedy Rózával szívesen üldögélt ezen a kövön, a Balaton szépségében gyönyörködve. A kő nevét Szegedy Rózáról kapta.

A helyiek szerint a Rózsakő varázserővel bír. “Hogyha egy leány meg egy legény ráül a kőre, háttal a Balatonnak, egymás kezét fogva, még abban az évben egymáséi lesznek. De az is elég, ha a leány ül a kőre háttal a tónak, rágondol szerelmesére és felsóhajt. Akire gondol, annak a szíve érte fog dobogni.”

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email