Kezdőlap Hírek

Nyaralás: egy hosszú, vagy több rövid legyen?

2127

Sokak számára csak álom marad az egyhetes, vagy annál is hosszabb vakáció. A munkahelyi kötelezettségek egyre nagyobb terhet raknak vállainkra, és úgy összességében is egyre keményebben kell küzdenünk nap mint nap ahhoz, hogy felszínen maradjunk.

Márpedig kikapcsolódás, feltöltődés nélkül képtelenség huzamosabb ideig az elvárt szinten teljesíteni. Egyszerűen így lettünk összerakva: ha lemerülünk, pihennünk kell. Valami egész mást csinálni, és lehetőleg otthonunktól, munkahelyünktől tisztes távolban.

Egy érdekes kutatást végeztek a közelmúltban holland tudósok, melyből kiderül, hogyan hat a hangulatunkra a nyaralás, és az ahhoz közeli időszak. 1530 személyt vizsgáltak, közülük 974-en voltak azok, akik a megfigyelés 32 hete alatt legalább egyszer elmentek nyaralni.

A nyaraló és a mindvégig dolgozó csoport boldogsági állapotot vizsgálva a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a szerencsésebb csoport már a nyaralás előtti napokban is kenterbe veri a munkahelyén maradó társaságot.

A nyaralást követő napokban aztán a jó hangulat szélsebesen elillan. Szóval hiába is remélnénk, hogy egy kéthetes vakáció akár év végéig is kitarthat. Mindössze néhány napról, nagyon maximálisan néhány hétről beszélhetünk. Ami még figyelemreméltó eredmény – és most kapunk választ a címben feltett kérdésre – , hogy a nyaralás hossza és az utóhatása között nincs szignifikáns összefüggés.

Az eredményekből tehát az következik, hogy érdemesebb egy hosszabb helyett több kisebb, de annál tartalmasabb nyaralást, kirándulást, wellness hétvégét tervezni.

Ha így cselekszünk, nem csak egy alkalommal lesz úrrá rajtunk a boldogság a várva várt utazás előtt. Nem mellékesen sokkal több helyre eljuthatunk, és a rövidebb idő arra fog sarkallni, hogy ne hagyjunk ki semmilyen látnivalót, és minél több dolgot kipróbáljunk.

Wellness hétvégék egész évben

A rövid, tartalmas pihenés egyik közkedvelt fajtája a wellness hétvége. 2-4 napos program keretében annyi élményben lehet részünk, amit máshol több hét alatt sem kapunk. Érdemes olyan szállodát választani, amelyik eleve szép környezetben van, így a wellness élmény mellett a kirándulás örömeitől sem fosztjuk meg magunkat.

A legtöbb szálloda kínál nyári villámakciókat is, melyeket szintén érdemes igénybe venni, hiszen most már tudjuk: nyaralásból a sok kicsi megy igazán sokra!

Balatoni nyaralások akciós áron >>

Wellness akciók >>

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email