Kezdőlap Hírek

Kleopátra fürdő: a tejes-mézes kényeztetés

2392

Kleopátra fürdőSzinte összefutott a szánkban a nyál, mikor kipróbáltuk ezt a csodát. A Kleopátra fürdő a wellness szállodák különleges szolgáltatásai közé tartozik, földöntúli kényeztetés ez testnek és léleknek egyaránt.

Wellness akciók, különleges ajánlatok >>

Eredetét az egyiptomi királynő, VII. Kleopátra uralkodásáig lehet visszavezetni, akinek kedvenc relaxációs rituáléja volt a naponta megejtett szamártejes-mézes fürdője. Ezzel igyekezett megőrizni bőrének szépségét, fiatalságát – a mondák szerint fényes sikerrel!

Hogyan hatnak bőrünkre a fürdő összetevői?

A Kleopátra fürdő titka a pH-értékben rejlik. A zsíros tejek és a bőrünk kémhatása ugyanis megegyezik, így ezek kedvező hatása érvényesülhet kültakarónkon azáltal, hogy hidratálják és táplálják.

A tej mintegy 2000 különféle összetevőből áll, főbb alkotói a tejcukor, zsír és tejfehérje, valamint létfontosságú ásványi anyagok és nyomelemek. Kutatások igazolják, hogy a tejfehérje olyan növekedési faktorokat tartalmaz, melyek a mélyebb bőrképző szövetekbe jutva serkentik a kollagén- és elasztinképződést, és ezáltal erősebbé, feszesebbé teszik a bőrt.

Kleopátra fürdő

A ráncok a tejfehérje hatására kisimulnak, a tejsav bőrradírozó hatásának köszönhetően pedig a bőr igazi élettel teli színt kap, és fényesebb lesz. A tej alkotóelemei együttesen serkentik a bőr vérkeringését, kívülről védelmet biztosítanak, nem engedik kiszáradni, és élénkítik a simasághoz szükséges kollagén- és elasztinrost képződést.

A fürdő másik alkotója, a méz pedig magas vitamin- és ásványi anyag tartalmával, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő és bőrlágyító hatásával járul hozzá bőrünk hosszan tartó szépségéhez. A méznek mintegy 80 százalékát teszi ki a gyümölcscukortartalma, ami a felső szaruréteg optimális felépítését segíti. A méhek által termelt inhibinenzim pedig antibakteriális hatásának köszönhetően kedvelt és bevált ellenszere a pattanásoknak és a bőrgyulladásnak.

Ez a fürdő különösen ajánlott azoknak, akiknek bőre az átlagosnál szárazabb.

Kleopátra fürdő házilag

Ha épp nem a szilveszteri vagy a nyári szabadságunkat töltjük, a fürdőszobába is beköltöztethetjük az igazi, kényeztető wellness-élményt.

  1. Öntsünk a kádba egy liter 3,5%-os tejet – minél magasabb a zsírtartalma annál jobb.
  2. Adagoljunk a tejhez három evőkanál mézet.
  3. Engedjünk a kádba minimum 37-38 fokos fürdővizet. Természetesen ennél lehet melegebb is, ha bírja a bőrünk.

A vizet mindig a tej és a méz behelyezése után engedjük ki, így biztosíthatjuk, hogy az összetevők megfelelően elkeveredjenek.

A Kleopátra fürdő elkészítésére létezik egy egyszerűbb módszer is. Ehhez először a tejet egy edénybe öntjük, majd hozzáadunk két deciliternyi tejszínt és három evőkanál mézet. Ezután az elegyet hevítjük, kerülve, hogy felforrjon. Ha készen van, öntsük bele a kádba, és kezdődhet a relaxáció.

A Kleopátra fürdő ajánlott időtartama 20 perc, ha ennél többet szándékozunk a tejjel-méze folyó Kánaánunkban tölteni, feltétlenül kérjük ki háziorvosunk véleményét is!

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email