Kezdőlap Wellness

A hidromasszázs előnyei

1758

Kutatók régóta tudják már, hogy a meleg víz és a levegő együttesen  rendkívül pozitív hatással van egészségünkre. Segít  a fáradt munkanap után ellazulni és megnyugodni, szabályozza a vérkeringést, fokozza sejtjeink regenerációs  képességét, és csökkenti a krónikus fájdalmakat.

A hidromasszázs ereje a vérkeringés fokozásában rejlik. Korunk jellegzetes tünetei a stresszes életmód, a kiégés (burn  out szindróma) és a belőlük fakadó szív-és érrendszeri betegségek, emésztőszervi panaszok, és az immunrendszer általános gyengesége is.

A hidromasszázs a felgyorsult életvitel ellensúlyozására való, úgy, hogy közben a fürdőzés örömétől sem foszt meg bennünket. Maga a termálvíz és a masszázs külön-külön is jó hatással vannak szervezetünk működésére, de együttesen alkalmazva drámai változást érhetünk el velük.

Ha a szállodában a megfelelő hőmérsékletű (36-37 fokos) termálvíz rendelkezésre áll, bátran vegyük igénybe a hidromasszázs-kádak egyikét, és élvezzük, ahogy testünk szinte újjászületik.

A hidromasszázs lényege

Ha hidromasszázs fürdőt veszünk, a kellemesen meleg vízben fúvókákon érkezik a víz- vagy levegősugár, vagy éppenséggel ezek kombinációja. Ezek váltakozó erősségű örvénylést keltenek körülöttünk, az örvénylő víz és a buborékok pedig jótékony masszírozó és izgató hatást gyakorolnak bőrünkre.

A masszázskádban általában 15-20 percet érdemes eltölteni, de ez függ a személy egészségi állapotától is. Ha krónikus bőrbetegségben, cukorbetegségben, vagy anyagcserezavarban szenvedünk, ne lépjük túl a 20 percet, de egy egészséges ember számára a 30 perc sem veszélyes.

Milyen egészségügyi előnyei vannak a hidromasszázsnak?

A vízsugarak élénkítik a vérkeringést, és ezáltal segítenek eltávolítani szervezetünkből a méreganyagokat, így elősegítve a bőr feszességének, fényességének megőrzését. Idegrendszerünkre nyugtató hatással van, tisztítja, felüdíti a testet.

A hidromasszázs nagyszerű fájdalomcsillapító eszköz is lehet. Egyrészt köszönhető ez a vízsugarak akupresszúrás hatásának, de közvetve, a felszabaduló endorfin (boldogsághormon) is szerepet játszik benne.

Serkentőleg hat a nyirok- és immunrendszerre is, így csökken a betegségek kialakulásának esélye, továbbá segít megelőzni a cellulitiszt is.
A hidromasszázs csökkenti a mozgásszervi és reumatikus panaszokat, és kedvező hatással van az ízületi és csontfájdalmakra, valamint a gerincbántalmakra is.

Szánjon időt a regenerációra!

Ahhoz, hogy nap mint nap helyt tudjunk állni ebben a rohanó világban, muszáj rendszeresen feltöltődnünk, és napirendünkbe bevezetni legalább 20-30 perc kikapcsolódást. Ha nem is jut erre mindig időnk, legalább nyaraláskor, wellnessezéskor böngésszük át az adott szálloda programkínálatát, és ha tartalmazza a hidromasszázst, ne habozzunk igénybe venni.

Itt található néhány közkedvelt hazai wellness szálloda, ahol hidromasszázzsal találkozhatunk.

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email