Kezdőlap Fürdők

Gyopárosfürdő – Orosháza

4213

A harmincezres lélekszámú Orosháza város nyugati városrészében épült komplexum az évek alatt titkos családi tippünkké vált a kikapcsolódásra, feltöltődésre, különleges nyári vagy téli élményeinkre.

Szolgáltatásaival, áraival, nyitva tartásával, nyári és téli programjaival a fürdő igyekszik folyamatosan a vendégek kedvében járni.

A fürdőkomplexum szabadtéri része éppen olyan népszerű a család körében, mint például az élmény- vagy gyógyfürdő, sőt nyáron éppen a természet közelsége miatt kifejezetten a 20  hektáros parkban elterülő Parkfürdőt szemeljük ki látogatásunk célpontjául.

Számunkra, s minden Gyopárosfürdőt felkereső fürdőző számára változatos programokat kínál a Parkfürdő: a nyaranta igen népszerű szórakoztató programok, koncertek, sport- és egyéb rendezvények mellett számos állandó attrakció, sokakat vonzó szolgáltatás nyújtja a változatos, színes és emlékezetes időtöltés lehetőségét. A tavon csónakázni és vízibiciklizni is lehet, az egészségmegőrző és -javító fürdőzést több gyógy- és termálvizes medence szolgálja, míg a sportolni vágyókat 50 méteres úszómedence és tanmedence várja.

Míg az idősebb generációnk tagjai, az előbbiek jótékony hatásait élvezve ellazulnak, addig a nagyobb gyerekeinknek a feszített víztükrű élménymedence, a legkisebbeknek pedig gyermek-élménymedence szerez örömteli órákat.

A parkfürdő a „vízmentes”, mégis klasszikus strandsportágak rajongói számára is lehetőséget biztosít a testmozgásra: strandkézilabda- és strandröplabda pálya, valamint füves focipálya csábítja játékra őket.

TIPP:
Szálljon meg az Alföld Gyöngye Hotelben a fürdő közelében >

gyoparosfurdo-4
Gyopárosfürdő – Orosháza

 Élményfürdő

Az idén 10 éve átadott gyopárosi élményfürdő kortól, nemtől, fizikai állapottól, sőt még úszástudástól is függetlenül kínálja az önfeledt, kellemes időtöltés lehetőségét.

Az év minden napján nyitva tartó komplexum három kül- és négy beltéri medencével vár bennünket – egyes napokon akár éjfélig is. A csúszdázás megszállottjait kettő, az emeleti szintekről induló, majd spirálszerűen kanyargó, végül egy kültéri és egy benti medence fölött végződő óriáscsúszda kényezteti. A hangulatos, fagerendás, panorámaablakos belső térben egyebek mellett nyakzuhany, vízi sün, gomba, fekvőmasszázs, megannyi buzgár és gejzír segíti a tökéletes ellazulást, melyet az úgynevezett sodrófolyosóban való szabad áramlás élménye koronáz meg.

gyoparosfurdo-6
Gyopárosfürdő – Orosháza Élménymedence

 Családbarát fürdő

Orosháza nyugodt, gyermekbarát város, ahol minden feltétel adott ahhoz, hogy a család minden tagja feledhetetlen napokat töltsön.

Folytatva az áttekintést Gyopárosfürdővel: mind az élményfürdő, mind a parkfürdő kialakításánál figyelembe vették családok igényeit, így számos olyan funkció működik, amit a gyerekek élveznek elsősorban, de természetesen jó szórakozást nyújtanak az egész családnak.  Gyermekeink kedvence a csónakázás (vagy éppen vízibiciklizés) a Gyopárosi tavon.

Természetesen családokon nem csak az anya-apa-gyerek/ek felállást értik: akár több generációs családok is szívesen látott vendégek Gyopárosfürdőn és Orosházán: a gyógyfürdő idősek számára különösen javallott, de az időskori aktív és passzív pihenő minden feltétele adott: fürdés, séta a parkban, illetve a városban, kulturális és sportolási lehetőségek, azaz elmondhatjuk: minden nemzedék talál magának megfelelő programot, ha bennünket választ.

gyoparosfurdo-7
Gyopárosfürdő – Orosháza Gyerekmedence

Gyógyfürdő

A 670 métermélységű termálkút vizét 1999-ben nyilvánították gyógyvízzé. A gyógyvizet — mely az alkáli hidrogén-karbonátos gyógyvizek csoportjába tartozik, s magas metakovasav tartalommal bír — 47 Celsius-fokos hőmérsékleten nyerik ki a talajból, s innen hűtik a kezeléshez éppen szükséges hőfokra. A vízben található hatóanyagok a kúrák során fájdalomcsillapító hatásukkal megkönnyebbülést hoznak a beteg, fájó testtájékon, s fokozzák a szervezet regenerációs képességét, ezzel is támogatva a mielőbbi gyógyulást. A gyopárosi fürdő termálvize 34 Celsius-fok alatt gyulladáscsökkentő, míg magasabb hőmérsékleten az izmok görcsösségét oldó hatásával lehet gyógyír panaszainkra.

A Gyopárosi Gyógyfürdő gyógyászati részlegén nem csupán gyógyvizes medence- vagy kádfürdő segíti egészségünk visszanyerését, hanem különböző egészségügyi szolgáltatások sora is. A súlyfürdőt — öt évnél nem régebbi röntgenlelet bemutatását követően — a nyaki és ágyéki porckorong, a csípő, a térd és a bokaízületi megbetegedéseiben, kopásában szenvedők számára ajánlják. A szénsavas fürdőkezelés az érrendszeri betegségekkel (magas vérnyomás, érszűkület, szívműtét utáni lábadozás, stb.) küzdők számára, míg a tangentoros kezelés (víz alatti vízsugármasszázs) az izomzattal kapcsolatos megbetegedésben (Bechterew-betegség, csontritkulás) érintettek panaszaira lehet gyógyír. Gyopárosfürdőn lehetőség nyílik víz alatti gyógytornán és csoportos gyógyúszáson való részvételre is.

gyoparosfurdo-5
Gyopárosfürdő – Orosháza Gyógyfürdő

Szaunapark

A felújított, 10 kabinnal rendelkező Szaunapark pénteken és szombaton egészen éjfélig várja a vendégeket. Új szolgáltatásként péntek-szombat-vasárnap délután a fürdő képzett szaunamesterei tematikus szaunaszeánszokat tartanak, amelyre érdemes előre bejelentkezni, a nagy érdeklődésre való tekintettel. A hozzáértésüket mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy egyikük bejutott a Szauna-Oscar döntőbe, amelyet 2014 tavaszán Gyopárosfürdőn rendeznek meg.

A 60-70, illetve 70-80 Celsius-fok hőmérsékletű száraz finn szauna, az 50-60 fokos aromakabin, a szintén 50-60 fokon üzemelő fényterápiás bioszauna, a 30-40 Celsius-fokos danárium, a 45-50 fokon izzasztó, száz százalékos páratartalmat biztosító gőzkabinok, valamint az 50-60 fokos relaxálinfrakabin mind a Gyopárosfürdőre érkező szaunabarátok egészségét, minél tökéletesebb kikapcsolódását szolgálják.

gyoparosfurdo-3
Gyopárosfürdő – Orosháza Szaunapark

 

Fürdőnk SZÉP kártya elfogadó hely.
A fürdőbelépőkre a SZÉP kártyák mindhárom zsebét el tudjuk fogadni!

TIPP:
Szálljon meg az Alföld Gyöngye Hotelben a fürdő közelében >

Elérhetőség

5904 Gyopárosfürdő, Fasor utca 3.
Tel.: +36 68/512 260

www.gyoparosfurdo-oroshaza.hu

Fasor utca 3, Magyarország

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email