Kezdőlap Gyógyfürdők

Megszünteti a csontritkulást a gyógyvíz?

4578

A fürdés során, a bőrön át felszívódva gyógyvizek egyes összetevői segíthetik a csontépülést, így elősegíthetik a csontritkulás kezelését.

A kimutatások  szerint és a víz ásványi tartalma szerint, a csontritkulás kezelésére és megelőzésére több gyógyfürdő vize is alkalmas, többek közt a harkányi, a hévízi, kehidai és a bükfürdői gyógyfürdők.

Azonban fontos hangsúlyozni, hogy csak önmagában a gyógyvízben való fürdéstől nem várható a  csontritkulás gyógyulása.

A gyógyulásban rendkívül fontos szerepe van az orvos által előírt kezeléseknek, gyógyszereknek, a gyógyvízben való fürdés, mozgás, torna kiegészítője lehet a kezelésnek, mely az orvosi terápiával együtt segíthet a gyógyulás folyamatának felgyorsításában, illetve a közérzet javulásában. A gyógyvíz kedvezően hat a gyulladt, fájdalmas ízületekre is, segíthet ezek állapotának javulásában.

A legjobb gyógyszállodákat a BelföldiPihenés.hu oldalon találja,
nézze meg az ajánlataikat!

Az úszás nem gyógyítja a  csontritkulást, azonban  javítja a kondíciót, az állóképességet, erősíti az izmokat, ami nagyban hozzájárulhat a beteg közérzetének javulásához a mindennapok során, valamint  javítja az egyensúlyérzéket ami segíthet az elesések elkerülésében ami az idősek és csontritkulásos betegek esetében a legveszélyesebb.

A csoportos víz alatti gyógytorna nagyon sokat javíthat a betegek állapotán, hiszen erősíti az izmokat, javítja a kondíciót, ez a gyógytorna ma már sok termálfürdőben, gyógyszállodában elérhető.

csontritkulas-gyogyviz-2
Csoportos víz alatti gyógytorna

A napos időben érdemes a  gyógyfürdők kültéri medencéiben fürdeni, mert a napsütés hatására a szervezetben D-vitamin keletkezik, ami nélkülözhetetlen a kalcium felszívódásához, ami pedig a csontok erősödéséhez szükséges. Ha a szervezet D-vitamin-szintje alacsony , akkor a bevitt kalcium  10-15 százaléka képes csak felszívódni.

Tehát a gyógyvíz önmagában nem szünteti meg, vagy gyógyítja a csontritkulást, azonban a betegség kezeléséhez nagyban hozzájárulhat, ezért a legcélszerűbb valamelyik belföldi gyógyszállodát választani a pihenésre-kezelésre, mert a szálloda kényelméből könnyen elérhető az orvosi kezelés és a gyógyvizes medencékben történő pihenés.

A legjobb belföldi gyógyszállodákat itt találja >

 

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email