Kezdőlap Hévíz

Gerincterápia Hévízen

1500

A civilizált világban minden második ember elmondhatja magáról, hogy hosszabb-rövidebb ideig megtapasztalta már a hátfájás kínjait. Miért szenvednek ilyen sokan tőle? Természetesen a mozgásszegény életmód miatt.

A hátfájás eredete igen sokrétű lehet. Okozhatja a gerincoszlopunkat tartó csontok, szalagok, porcok és izmok betegsége, vagy akár a gerincvelő, és a belőle kilépő idegek sérülései is. Nem ritka az sem, amikor a gyengén fejlett hátizomzat miatt lép fel fájdalom, ilyenkor ugyanis a csontok és porcok irreális mértékű terhelést kapnak.

A hátfájás nem csak lokális eredetű lehet. A fájdalom kisugározhat egyes belső szervekből, vagy végtagokból is. Ennek feltárása csak orvos közreműködésével történhet.

Idősebb korban a hátfájdalom elsődleges okozói a gerinc kopásos betegségei, a meszesedés, egyes ízületi problémák és a csontritkulás. Sok esetben tartásproblémák (gerincferdülés), vagy a statikus egyensúly megbomlása áll a háttérben – ennek legfőbb oka a kóros elhízás, de kismamáknál sem ritka ez a probléma. Hátfájást idézhet elő a napjainkban egyre inkább jellemző ülő életmód is, mert ilyenkor kedvezőtlen terhelés éri a gerincoszlopot. Banális, de szintén gyakori hátfájást kiváltó ok a lúdtalp.

A hátfájást leggyakrabban kiváltó okok:

  • Rossz tartás, gyenge hátizommal kombinálva, ami a hátizmok feszülését és a gerincoszlop nem egyenletes terhelését eredményezi.
  • Izomfeszülés pszichés terhelés hatására (stressz, magánéleti problémák).
  • Izomszalagok megnyúlása vagy előreesése.
  • Időskori ízületi kopás a gerincben.
  • Csigolyatörések baleset, vagy csontritkulás következtében.
  • Egyéb szervek megbetegedései.
  • Menstruáció, terhesség.

Fáj a hátam és alig bírok megmozdulni!

Segíthet Önnek egy 6 napos kúra Hévízen a Hunguest Hotel Heliosban!

Gerincnapok a hátfájás ellen
A gerincnapok alkalmával amellett hogy pihen és kikapcsolódik, az egészségét is nagyban támogatja. Új kezelés -és mozgásformákat próbálhat ki a gerinc védelmére, valamint egy izületi mobilizációs program keretén belül erősítheti hátát és próbálhatja ki a gerincmasszázs áldásos hatását.

A szálloda ajánlatait itt nézheti meg >

 

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email