Kezdőlap Hírek

Frissüljünk fel aromakabinban!

1660

A wellness szállodák egyik népszerű szolgáltatása az aromakabin. Nem csak a testnek, hanem a léleknek is felüdülést biztosít. Több ezer éve használja már az emberiség, élvezete generációról generációra öröklődik.

Wellness hétvégék, akciós ajánlatok >>

 

Illóolajakat már az ókori egyiptomiak is használtak, náluk a fő alapanyagok a gumi, gyanta és különféle virágszirmok voltak. Fontos gyógyszerként és vallási eszközként is tartották számon ekkoriban az aromakabin-terápiát.

A teljes hatás érdekében illóolajakat használnak, melyek elpárologva a levegőbe kerülnek, és belélegezve, valamint a bőr pórusain keresztül jutnak be testünkbe. A jótékony hatású olajok segítik a légutak regenerálódását és a légzést, a szervezetre pedig nyugtató hatással vannak. Az aromakabint előszeretettel alkalmazzák gyomorbántalmak, menstruációs és mozgásszervi panaszok esetén is.

Az aromakabin használati tudnivalói

  • Hőmérséklete 33-35 °C között van.
  • Használata előtt mindig zuhanyozzunk le, hogy eltávolítsuk testünkről az esetleges szennyeződéseket, izzadságot, dezodor- és krémmaradványokat. Fontos, hogy alaposan törülközzünk meg a zuhany után, mert a bőrünkön levő víz gátolja az izzadást és a párologtatást.
  • Kötelező a kabinban az törülköző és az ülőkendő használata.
  • Az aromakabint gyerekkorúak csak felnőtt felügyelete mellett használhatják.
  • Ne kapkodjunk, szánjunk elengedő időt a kabin használatára. Ne töltsünk bent egyhuzamban 10-20 percnél többet, de ezt többször ismételhetjük. A szünetekben zuhanyozzunk le langyos vagy hideg vízzel.
  • Az aromafürdőzést követően érdemes langyos vagy meleg vízzel lezuhanyozni, hogy megakadályozzuk pórusok hirtelen összehúzódását, és az ezzel együtt járó nemkívánatos utóizzadást.
  • Alkohol, vagy egyéb tudatmódosító szerek használata mellett az aromakabint felejtsük el. Veszélyes és egészségkárosító hatása lehet, ha nem tiszta fejjel lépünk be.

Az illóolajas aromakabin használata kortól és nemtől függetlenül mindenki számára ajánlott.

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email