Kezdőlap Hírek

Előleg fizetése Szép Kártyával

62571

A Széchenyi Pihenő Kártya vagy SZÉP Kártya 2011 óta a béren kívüli juttatások részét képezi, de banki hátterű, így biztonságosabb és megbízhatóbb a többi cafeteriánál. A kártyára átutalt teljes összeget fel lehet használni belföldi szálláshelyek, illetve belföldi utazási szolgáltatások kifizetésére, de más dolgok finanszírozására nem alkalmas.

A SZÉP Kártya három alszámlát tartalmazhat, mindhárom különböző célokra használható fel. Ami közös bennük, hogy szálláshelyet mindhárommal lehet fizetni.

SZÉP Kártyából háromféle létezik: OTP-s, MKB-s és K&H-s. Mindegyiket a megfelelő bank kártyaterminálján, vagy internetes felületen lehet használni, de bizonyos pénzügyi szolgáltatóknál arra is adott a lehetőség, hogy telefonon intézkedjünk a fizetéskor. A SZÉP Kártyával előleget is lehet fizetni a szálláshely lefoglalásakor, ha az elfogadja ezt a fizetési módot, ezt online lehet megtenni. Bár az internetes felületek hasonlóak, mindhárom pénzintézeté egy kicsit más, így előfordulhat, hogy nehezen találjuk ki, mit is kellene tennünk és hogyan. Segítségül az alábbiakban összeszedtük, miként lehet előleget fizetni SZÉP Kártyával a három bankon keresztül.

Így fizessünk előleget SZÉP Kártyával

eloleg-fizetes-otp-szep-kartyavalOTP SZÉP Kártyával előleg fizetése

OTP SZÉP Kártya esetén regisztrálni kell a www.otpszepkartya.hu honlapon a portál munkavállalói felületén. Ezután be kell jelentkezni, és a bal oldali menüből kiválasztani az Előlegfizetés menüpontot, majd megjelenik az Előlegfizetés ablak, ahová beírjuk az elfogadóhely nevének első pár betűjét, az ezután megjelenő listából pedig kiválaszthatjuk a nevet. Ha ez megvan, be kell írni az összeget, az esetleges megjegyzést és a Fizetés indítása gombra kattintani. A Fizetés indítása gomb megnyomása után a honlap átirányít az OTPdirekt oldalra.

Az itt megjelenő űrlapot értelemszerűen töltsük ki (a Kártya típusnál az Egyéb opciót válasszuk), és kattintsunk az elküld gombra. A rendszer a sikeres tranzakciót követően visszairányít az OTP SZÉP portálra, ahol tájékoztat a tranzakció eredményéről, és bizonylatot lehet nyomtatni a Bizonylat nyomtatása gomb megnyomásával.

 


eloleg-fizetes-mkb-szep-kartyavalMKB SZÉP Kártyával 
 előleg fizetése

Az MKB SZÉP Kártya esetén a Szálloda először és külön jelentkezik be a Kártyaközpontba, megadja a kártyabirtokos azonosítószámát, nevét és az egyéb szükséges adatokat. A szálloda a Kártyaközponttól a bejelentkezést követően, a megadott e-mail címre kap egy előrefizetési azonosító számot, amit közöl a kártyabirtokossal, azaz velünk. Ezt követően külön, a Kártyabirtokos menüpontján keresztül hagyhatja jóvá a fizetést a kapott előrefizetési azonosító segítségével. A szolgáltatáscsoport nevét és az előrefizetendő összeget fel kell tüntetni.

Amennyiben az előrefizetési igényt a megadott határidőn belül a rendszerben sikeresen jóváhagyjuk, vagyis megtörténik az összeg zárolása, a tranzakcióról kapunk egy bizonylatot, amit a szolgáltató is megkap. Az így kifizetett összeget – a többi SZÉP Kártyával történő fizetéshez hasonlóan – a szálloda 5 munkanapon belül kaphatja meg.

 

eloleg-fizetes-kh-szep-kartyaval

K&H SZÉP Kártyával  előleg fizetése

K&H SZÉP Kártya esetén a kártya tulajdonosának alig van dolga: a szálloda indítja el a K&H SZÉP kártyarendszer elfogadói webes felületen az előleg megfizetéséhez szükséges tranzakciót. Ehhez a kártyabirtokosnak meg kell adnia a K&H SZÉP Kártyája számát. Az előleget nem utalják át a szálláshelynek, az összeget a kártyabirtokos alszámláján zárolják, amelyet csak a szálláshely tud törölni a rendszerben, így a kártyabirtokos nem tudja elkölteni, ezért valószínűbb, hogy ténylegesen igénybe fogja venni a szolgáltatást.

SZÉP kártyát elfogadó szállodák >

 

 

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email