Kezdőlap Balaton

Balatoni nyár

2198

Már egy ideje nézegeti a térképen, de még nem tudja, melyik részét vegye célba? A Balaton 235 hosszú partvonala mentén bárki találhat kedvére való programot.

A Balaton és környéke továbbra is szívósan őrzi előkelő helyét a legkedveltebb magyarországi nyaralóövezetek listáján. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen a „magyar tenger” gyakorlatilag az összes lehetséges igényünket kielégíti. Leszámítva a sós vizet.

Szállást keres? A Belföldi Pihenésen pillanatok alatt megtalálja! >>

Pihenni vágyók részére

A belföldi turizmusért rajongók csoportján belül népes tábor alkotnak azok, akik nem vágynak kalandos felfedezőutakra, nem akarnak hegyet mászni, mindössze így az év derekán szeretnék kipihenni a munka okozta fáradalmakat, és egy-két hétre búcsút inteni a stressznek. Nekik ajánljuk a Balaton déli partján található, akár teljes ellátást és fejedelmi kényelmet biztosító szállodákat Siófokon, Balatonlellén, Fonyódon, Balatonkeresztúron, Balatonföldváron, és szinte az összes Balaton-menti településen.

A déli part strandjai sekélyebbek, lassabban mélyülnek, ezért jobban kedveznek a családostul nyaralók számára.

nyaralas-gyerekkel-1

Családi nyaralás a Balatonon, kedvező árakon >>

Örömteli, hogy egyre több településen élvezhetjük a balatoni homokos partok nyújtotta természetességet. Ilyen, eredetihez közeli állapotú fürdőhelyeken strandolhatunk a siófoki Aranyparton, a Napfény strandon Balatonlellén, Fonyódon, és szabályt erősítő kivételként két északi-parti helyszínen, Alsóörsön és Ábrahámhegyen is.

Strandolás után áldozzunk az élvezetek oltárán, és a napközben elfogyasztott lángoshegyet tetézzük meg helyi ételekkel. A balatoni fogas mellé jól csúszik egy-két pohár finom bor, akár a badacsonyi, akár a balaton-melléki borvidékről. Szállodáink a halételek mellett bőséges gasztronómiai kínálattal igyekeznek vendégeink kedvében járni.

wellness-2

 

Kalandvágyók figyelmébe

A Balaton északi partja bővelkedik a természeti és ember alkotta látnivalókban. Foglaljuk le a szállást Tihanyban, Keszthelyen vagy Balatonfüreden, és a kényelmes szállodai reggeli után felfedezhetjük a környéket. Az északi part jellegzetes apró falvai még elevenen őrzik a vidék tájjellegeit és romantikáját. Borkedvelők számára igazi paradicsomi állapot, amikor a vulkáni tanúhegy tetején, a festői panorámát nézve kortyolhatja a nedűt.

Érdemes megmászni legalább egyet a híres egykori vulkánok közül (Badacsony, Gulács, Csobánc, Szent György-hegy), és a magasból is megcsodálni a Balaton kéklő vizét. A Szent György-hegyi bazaltorgonák, valamint a hegy különleges élővilága jelenti a Tapolcai-medence legérdekesebb látnivalóit.

Szigligeten a több mint 700 éves vár és az Esterházy-kastély, valamint a kastélyhoz tartozó arborétum vonzza a legtöbb látogatót.

Mindenképp ejtsünk utunkba Tihanyt is – vagy akár itt is megszállhatunk – és az apátsági templom megtekintése után teszteljük le, működik-e még a híres visszhang. A Tihanyi-félsziget különlegessége a Belső-tó, melynek keletkezése teljesen független a tőle mindössze néhány száz méterre található Balatontól.

Ha az északi part fővárosát, Balatonfüredet szemeltünk ki szálláshelyül, megcsodálhatjuk a város gazdag történeti emlékhelyeit, többek között a Széchenyi Ferenc kastélyt, vagy a Blaha Lujza villát. Balatonfüreden találjuk a Balaton-felvidék leghosszabb barlangját, a 120 méter hosszú Lóczy-barlangot.

Balatonfüred kellemes, mediterrán jellegű klímájához jól illeszkedik a pezsgő kulturális és fesztiválélet. Ha a mozgalmas, bulizósabb helyszíneket kedveli, itt érdemes szállás után néznie.

Balatonfüredi szállodák >

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email