Kezdőlap Fürdők

Árpád Fürdő Székesfehérvár

2684

arpad-furdo-szekesfehervar-0Az Árpád-forrás szénsavas vizére létesített szecessziós épületet – mely évtizedekig tisztasági fürdőként funkcionált – 1905-ben adtak át Székesfehérvár közönségének. A 1920-as éves elején folytatott korszerűsítés során az Árpád Szállóval bővítették az épületegyüttest. A fürdő gőzellátását 1946-tól távhőszolgáltatással biztosították a székesfehérvári erőműből.

A szecessziós stílusú, kupolás műemléképületben a 2010-es felújítás során eredeti szépségében állították helyre a faragott kabinsort, a korabeli díszburkolatokat és stukkókat. Ám a korhű berendezések mellett a legmodernebb technikával szerelték fel a fürdőt.

A felújítást műemlékvédők felügyelete mellett végezték, mindazt helyreállítottak, ami a fürdő két évtizedes zárva tartása alatt nem ment tönkre.

Sószoba
Sószoba

A fürdő leglátványosabb része a török fürdő, a mozaikkal kirakott ülőmedence, az ülő pezsgőfürdő és a központi fürdőmedence 36-38 fokos vízében üldögélve oldhatjuk a hétköznapok stresszét. Az Árpád fürdő különlegessége a mozaikcsempés tepidárium is, amely a fehérvári társasági élet egyik színtere is lehet. A műemlékfürdő mellé emeltek egy új épületet is, ahol a szauna, a gőzkabin, sószoba és az élménymedence kapott helyet.

Medencék

 

arpad-furdo-szekesfehervar-5
Törökfürdő

Törökfürdő

A fürdőpalota szívében elhelyezkedő törökfürdő ma már mozaikkal kirakott ülőmedenceként funkcionál. Kellemes, 36-38 C-os vizéből gyönyörű panorámaként tárul a vendégek elé a helyreállított, korabeli szépségében ragyogó kupola. Esti órákban a mennyezet csillag alakú réseiből színes fények világítják meg a medence vizét.

Patkó medence

Az íves formájú medence a Törökfürdő mellett helyezkedik el. A faragott oroszlánfejekkel díszített falak között a mozaikcsempével kirakott medence valódi műtárgya a fürdőnek.

Arab és Török pezsgőfürdő

A törökfürdő bejáratának két oldalán található két kis beépített hidromasszázs kád , a Török és Arab pezsgőfürdő- a Törökfürdő élményrészlegeként üzemel.

Élménymedence
Élménymedence

Piskóta medence

Az új épületrészben elhelyezkedő piskóta formájú medence a fürdő élménymedencéjeként funkcionál. Hát-és derékmasszírozók, buzgárok frissítik a vendégek szervezetét.

Csobbanó/Merülőmedencék

Az újonnan épült Szaunavilágban egy kültéri és egy beltéri merülőmedence szolgálja a szaunázás utáni hideg felfrissülést.

Szaunavilág

Az Árpád Fürdő Szaunavilágának használatát az egész napos fürdőbelépő ára tartalmazza!

Szaunavilág
Szaunavilág

Szaunafelöntések

A szaunafelöntés egy szertartás, amelyet a szaunázás harmadik és egyben utolsó fázisába érdemes beiktatni. A folyamat 8-12 percig tart, melynek során a szaunamester finom törölköző legyezési technikával segít eltávolítani a szaunázók testét körülvevő izolációs réteget. Ezt követően a szaunamesterek kétszer- háromszor öntenek néhány merőkanálnyi vizet (többnyire illóolajjal keverve) a szaunakövekre. A szaunamester felváltva alkalmazza mindkét technikát így biztosítva a semmivel sem összehasonlítható nagyon kellemes érzést.

arpad-furdo-szekesfehervar-9
Törökfürdő

További szolgáltatások

A fürdőben belépőjegy megváltása nélkül az alábbi szolgáltatásokat is igénybe lehet venni:

Svéd/thai masszázs, fodrászat, SPA manikűr/pedikűr, snack bár, szolárium, rendezvényterem

arpad-furdo-szekesfehervar-8
Gőzfürdő
arpad-furdo-szekesfehervar-7
Pihenő
arpad-furdo-szekesfehervar-6
Élménymedence
arpad-furdo-szekesfehervar-4
A fürdő

Honlap: www.arpadfurdo.eu

 

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email