Kezdőlap Balaton

Aquilo Hotel Panoráma, Tihany – minden generációnak

1661

Nem is olyan régen megjelent egy cikkünk a – számomra újként felfedezett – tihanyi Aquilo Hotel Panorámáról, és az újdonság varázsától felbuzdulva utánajártam e szálláshely adta lehetőségeknek.

Ha hasonlattal élhetek, a falatka hotel nem egy habos-krémes sütemény, inkább afféle pite, de az ízletes fajta, amiből repetázol is.

Nézzük csak, mit nyújtanak: a hotel 33 szobával rendelkezik (ezek két- vagy háromágyasak), továbbá foglalható egy különálló villa és 2 luxus apartman is. Az én szobám a Balatonra nézett és klímás volt.
Bár a tévé nem volt modern, lapos fajta, de ez különösebben nem zavart.

aquilo-hotel-panorama-tihany-6
Aquilo Hotel Panoráma, Tihany

Az udvaron egy rendezvénysátor állt érkezésemkor, természetesen faggatóztam az okáról, de azt csak később árulom el.

A reggeli svédasztalos – nagy választékkal, az ebéd és a vacsora a’la carte, a kiszolgálás rugalmas, az ételek ízletesek. Bemutattak a levendula szörpnek is, a találkozás remek volt. Akárcsak a kilátás az épület teraszáról.

aquilo-hotel-panorama-tihany-5
Aquilo Hotel Panoráma – Vendéglátás

A szálloda saját stranddal rendelkezik, ami nincs messze, csak át kellett sétálni az úton. Ide kizárólag a hotel vendégei léphetnek be – éppen ezért nincs tolongás, kényelmesen jut hely és akár napozóágy is mindenkinek. Kedv szerint lehet ki- és belépni, a szállásár tartalmazza a strand használatát. Gondoltak a gyerekekre is: játszótér és homokozó várja a kicsiket. Ez pályázati úton, tavalyelőtt került felújításra.

aquilo-hotel-panorama-tihany-2
Aquilo Hotel Panoráma – Játszótér a strandon

A hotel kikötőjéből akár vitorlás bérlésére, vitorlás hajókirándulásra is lehetőség van. A saját strandon túl található itt még egy sziget is, ami egy kis gyöngyszem: innen igazán pompás a panoráma. Csendes övezet: alkalmas reggelente relaxálni, napközben zavartalanul napfürdőzni, vagy épp a lombok alatt üldögélve a túlpartot szemlélni, esetleg horgászni, este pedig jólesően társasággal borozgatni.

Egy kicsit kíváncsiskodtam, a recepciós hölgy pedig kedves és segítőkész volt. Tudomásomra jutott, hogy igény esetén, netán valamilyen alkalomhoz kötve grill vacsorát, vagy bográcsozást is rendeznek a szigeten. Ilyen eseményre egyébként a grillteraszon is lehetőség van.

aquilo-hotel-panorama-tihany-4
Aquilo Hotel Panoráma – Strand, kikötő és a sziget

Kellemes meglepetésként értesültem arról is, hogy a szálloda – és most fedem fel a sátor titkát – esküvők lebonyolítását is vállalja. Érdeklődésemre a dolgozók mutattak pár fotót és meséltek az eddigi esküvőkről – például maga a szállodavezető is itt nősült. Az eseménynek megvan az általános menete, persze minden kérés szerint zajlik, ettől el lehet térni: polgári, esetleg még egyházi szertartás is a szigeten, majd átvonulás a hotelbe, igény esetén kisvonatozás Tihanyban, végül a hotel udvarán felállított sátorban lakodalom hajnalig. A képek magukért beszéltek.

aquilo-hotel-panorama-tihany-3
Aquilo Hotel Panoráma – Kerékpárkölcsönzés

A Tihanyi-félsziget nyújtotta látnivaló-halmazt módunkban áll végigtúrázni: a szállodában lehet kerékpárt kölcsönözni. Ezt még tetézi az is, hogy térképet, sőt, tanácsokat és túraútvonal-javaslatot is kaphatunk. A recepciós pulton egyébként elhelyeztek egy touch-infót is, ami szintén a túrázóknak nyújt segítséget.

Összefoglalva tehát: a tihanyi Aquilo Hotel Panoráma jó választás lehet egyedülállóknak, pároknak, fiataloknak, időseknek, családosoknak, aktív és passzív turistáknak, … Na, jó, egy kivétel akadt: gyógyüdülést tervezőknek nem ajánlom. De ha kezeléseket, gyógyvizet nem is, lelki felüdülést ők is kaphatnak – és hát tudjuk: testi egészségünk alapja a jól-lét.

Nézze meg a hotel akciós ajánlatait >>

 

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email