Kezdőlap Wellness

Befejeződtek a nagyszabású fejlesztések Sóstógyógyfürdőn

1238

Befejeződött a több mint kétmilliárd forint értékű szolgáltatásfejlesztés Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, amelyet 2013-ban nyilvánítottak hivatalosan gyógyhellyé.

Nyíregyházi szállások akciós árakkal >>

Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója elmondta: a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely önkormányzata 2,1 milliárd forint európai uniós pályázati támogatást nyert el a komplex idegenforgalmi szolgáltatásfejlesztésre, illetve funkcióbővítésre.

A projekt megvalósításához a pályázó helyhatóságnak nem kellett saját forrást biztosítania, az elnyert támogatás 100 százalékban fedezte a beruházási költségeket.

Az üdülőhely Aquarius Élményfürdőjének épületét új gyógyászati szárnnyal bővítették, az állatparkban megépült az Andok háza elnevezésű létesítmény, amely 2016-tól Dél-Amerika állatvilágát mutatja be, míg a Sóstói Múzeumfalunál Pálinkaházat építettek, ahol a térség eredetvédett gyümölcspárlatai kaptak helyet.

a46_2013020892516_36Megújították a sóstógyógyfürdői központi parkot, a két tó körüli sétányrendszert, amelyhez új szakasz is épült, közvilágítással együtt, valamint bővítették az ottani futópályát és új gépkocsiparkolók is épültek.

A Sóstói-szigetet ugyancsak rendbe tették, felújították a sétányait, s új utcai bútorokkal, kandeláberekkel látták el, illetve térburkolatot kapott a külső sétányköre. A szigetre vezető híd elemeit szintén kicserélték.

Az egyik tó melletti csónakház rekonstrukciós munkálatait is elvégezték, a kapcsolódó épületek és műtárgyak felújításával együtt. Beszereztek továbbá öt elektromos csónakot, illetve azok szállításához járművet.

Játszóparkot alakítottak még ki, multifunkcionális és lengőtekepályával, asztalitenisz-játszóhelyekkel, játszóvárral, napozóágyakkal, kültéri társasjátékokkal, valamint piknikasztalokkal és tűzrakóhelyekkel.

Podlovics Roland hozzátette: Sóstógyógyfürdőn – amelynek termálvize reumatológiai, bőr- és nőgyógyászati orvosi kezelések hatékonyságát javítja – az üdülőhely fejlesztése 2011-ben kezdődött, akkor 1,2 milliárd forintot költöttek a parkfürdő korszerűsítésére és bővítésére, majd 300 millió forintból az élményfürdőt, az ipari műemlék víztornyot és a fürdőházat tették rendbe. Az utóbbihoz 46 ágyas, háromcsillagos hotel is tartozik.

 

Balatoni szállások >>

Kastélyszállók >>

Gyerekbarát hotelek >>

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email