Kezdőlap Balaton Balatoni programok

Tihanyi Szüreti Napok 2016

2855

A Tihanyi Szüreti Napok , 2016. szeptember 9. -11. között kerül megrendezésre. A szüreti menet, lovas kocsikkal, csikósokkal, huszárokkal végigvonul Tihany utcáin, a tihanyi asszonykórus kíséri a menetet, rezesbanda zenél a menet vonulása alatt. Lovashintón, érkezik a polgármester és a kisbíró aki a hagyományoknak megfelelően hirdeti az eseményeket.

A menet a főtérre érkezik ahol a rendezvény elkezdődik, a huszárok virtuskodnak, ostort durrogtatnak, a betyárok kurjongatnak a Tihanyi Apátságnál a pap áldást kér az új termésre és az új borokra, hogy idén is minőségi borok készüljenek.

Ezután kezdőik Tihany utcáin a mulatozás, borozgatás, finom ételek várják a látogatókat.

A lovashintókon a polgármester ül a feleségével, a kisbíró közben torka szakadtával hirdeti a falusi eseményeket. Mire a menet felér a főtérre, már illendően kapatos mindenki, mert persze mondanom sem kell, a fáradtságos úton osztogatják rendesen a falusiak a hegy levét, vöröset, fehéret egyaránt, nem spórolva vele. Itt van a legnagyobb tömeg, a huszárok virtuskodnak, ostort durrogtatnak, a betyárok kurjongatnak. A templom elé érve már várja őket a pap, kinek dolga az, hogy áldást kérjen az az évi termésre, bízva abban hogy jó sok minőségi bor készül. A szamárkordé sem maradhat ki a menetből, ez a legmókásabb motívum, mert a tihanyi gyerekek cigányoknak öltözve végig bohóckodják a felvonulást. Tulajdonképpen ezzel véget is ér a felvonulás, kezdődik az egész estét betöltő mulatozás.

Jöjjön el Tihanyba ezen a hétvégén és ismerje meg a hamisítatlan Tihanyi Szüreti Napok hangulatát.

Ajánlott Tihanyi szállások >

Ajánlott Balatonfüredi szállások >

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email