Kezdőlap Hírek

Spa élmény I.

1078

A SPA kifejezés Európa számos részén olyan intézmények megnevezésére használják, ahol a hidroterápia, vagyis a víz gyógyító célú használata áll a középpontban. Ezzel együtt egy szélesebb körű, az egészséghez és wellnesshez, a nyugalomhoz és az ellazuláshoz kapcsolódó kifejezés ként értelmezik, mely a test, a lélek és a szellem kezelését célozza. A modern spa-t általában olyan intézményekként definiáljuk, amely szakemberek által nyújtott egészségügyi, wellnesz, valamint szépészeti kezelések és szolgáltatások széles skáláját egyesíti különféle fitnesz elemekkel, valamint a tudatosságra és a táplálkozásra is hangsúlyt helyez.
A vizet döntő fontosságú elemként tartják nyilván a spa-élmény során olyan más összetevőkkel együtt, mint a természetes gyógymód, a mozgás és a fitnesz, a megfelelő táplálkozás, az esztétikai kezelések és a harmónia fenntartása a lélek és a szellem között.
A modern spa élmény kényeztető és kellemes időtöltés, gyakran gyönyörű környezetben, egészséges, ugyanakkor jó ízű ételekkel. A spa kezelések osztályozására különösen alkalmas az elemek szerinti csoportosítás, mivel számos terápia a természetes erőforrások, azaz a víz, a tűz, a levegő és a föld kombinációján nyugszik, vagy ezekből az elemekből merít.
A alapelemek-víz, tűz, levegő, föld- ugyan nagy szerepet kapnak a kezelésekben, de nem elégségesek az olyan terápiák esetében, mint az akupunktúra, a reflexológia, a reiki és a masszázsok, melyek célja a test energiájának serkentése a test, a lélek és a szellem kiegyensúlyozása céljából.

A víz:

A spa-környezetben a gyógyvíz-és tengervíz-ivást gyakran a fürdőkúra részeként írják elő. A forró vizes kezelések elernyesztik az izmokat és enyhítik a merevséget, ezen kívül kitágítják a véredényeket, csökkentik a vérnyomást és növelik az izmok és a bőr vérellátását. Az immunrendszert erősítik azáltal, hogy több tápanyagot és oxigént juttatnak a szövetekbe és méregtelenítik a testet.
A test meleg víz fürdőzésnek nagyon jó nyugtató hatása van.
A hideg vizes kezelések frissítő és serkentő hatásúak. Összehúzzák a véredényeket, gátolják a gyulladásokat, és megőrzik a test meleget.
Az ellentétes hidroterápia-a meleg és a hideg váltakozó alkalmazása többször egymás után-serkenti a vérkeringést, valamint kiegyensúlyozza a vérnyomást azáltal, hogy összeszűkítik, majd kitágítják a vérereket.

Vízkúra típusai: ülőfürdő,test meleg fürdő, forró fürdő, hideg fürdő, váltófürdő, Vichy-zuhany, zuhanymasszázs, víz alatti sugármasszázs, Jacuzzi, lábfürdők, Kneipp vízi séta, Thalasszoterápia, ívókúra.
Forrás:Spa élmény Európában

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Comments are closed.