Kezdőlap Wellness

Mi mindenre jó a masszázs?

1064

Ha testünket masszírozzák, önkéntelenül is jóleső borzongás és kellemes érzés fut rajtunk végig. A masszázst sokan az elérhetetlen luxus kategóriájába sorolják, holott ez ma már nem igaz. A szállodák többsége vendégei számára korlátlanul biztosítja ezt szolgáltatást, természetesen felár nélkül.

Pihentető kikapcsolódás a legjobb wellness szállodákban >>

Mire jó a masszázs?

Gondoljunk csak bele, mi történik, ha testünk bármelyik pontján fájdalmat érzünk? Pontosan! Odanyúlunk, és tudatalattink által vezérelve dörzsölgetni kezdjük a fájó pontot. A fájdalom idővel enyhül, a „masszázs” elérte célját.

Mivel a legtöbb fájdalom a test lágyszöveteiből ered, a nyomkodás képes csökkenteni a panaszokat. Természetesen a csontot nem lehet masszírozni, de az izmok, ízületek és az inak jól reagálnak rá.

A fájdalom forrása sokszor nem onnan ered, ahol érezzük. A fejfájás kiváltó oka sok esetben a nyak és a hát felső izmaiban keresendő, csakúgy, mint a kéztőalagút-szindróma eredője.

Izmaink és ízületeink regenerálása

A masszázs nem csak az izmaikat napi szinten használó sportolók számára fontos. Ha például valaki napi 8-10 órában végez ülőmunkát, gerince olyan természetellenes terhelést kap, hogy rendszeresen jelentkezhetnek görcsök és különféle ízületi fájdalmak. Masszázs hatására az elernyedt izomzat újra feszessé válik, javul a környező izmok és ízületek vérellátása, és a fájdalom is alábbhagy.

Fokozza a vérkeringést

Ha vérkeringésünk megfelelően működik, immunrendszerünk is hatékonyabban fogja végezni a dolgát. Masszázs hatására jobb lesz a szövetek vérellátása, nem beszélve a hatékonyabb tápanyag- és oxigénfelvételről.

A masszázs következtében stimulált nyirokrendszer pedig nagyobb mennyiségű salakanyagot tud kiválasztani.

Masszázzsal a belső szerveink működési zavarait is orvosolhatjuk. A masszőrök pontosan tudják, hogy bőrfelületünkön mely pontokat kell ingerelni ahhoz, bizonyos szerveinket felfrissíthessük.

Nyugtató hatása van

Bőrünk felületén rengeteg idegvégződés található. Ha ezeket a kéz melegével és szakszerű érintésekkel ingereljük, hamar célt érhetünk.

A masszázs nyugtató és egyidejűleg serkentő hatással is van az idegsejtekre. Segítségével jó darabig távol tartható a stressz és a szorongás, idegrendszerünk is megnyugszik, normál üzemmódba áll vissza.

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email