Kezdőlap Hévíz

Halterápia a Hunguest Hotel Heliosban Hévízen

3154

Halterápiával a bőrbetegségek ellen

A halterápia egy speciális gyógymód pikkelysömör, ekcéma és egyéb kellemetlen bőrbetegségek ellen. Törökországban már régóta ismeretes ez az eljárás, és most már Nyugat-Európán keresztül hazánkban is egyre népszerűbbnek számít.

A halterápia legnagyobb előnye, hogy 100 százalékig természetes, mellékhatásoktól mentes. Míg a bőrelváltozásokra használt, orvos által felírt gyulladáscsökkentő és szaruképződés-gátló kenőcsök nem kívánt tüneteket okozhatnak, a halak munkája tökéletesen bio, és még szórakoztató is.

A kezelésben „részt vevő” halakat Törökországban doktorhalként emlegetik, ennek magyar neve a piros, szívogató márna. Ez a halfaj eredetileg planktonevő, de török őshazájában a termál patakokban túl kevés élelem állt rendelkezésére, ezért a szükség úgy hozta, hogy nekiállt kóstolgatni a fürdőző emberek kültakaróján található sömöröket. Az emberi hámréteg olyannyira ízlett neki, hogy egész halrajok „támadták” meg azt, aki bőrhibáival a vízbe merészkedett.

Ez egy tökéletes szimbiózis, hiszen a halak táplálékhoz jutnak, a fürdőzők pedig megszabadulnak a kellemetlen pikkelysömör és ekcéma tüneteitől, eltűnnek a mitesszerek, bőrhibák.

A halterápia teljesen fájdalommentes.  A márnák rágcsálásukkal eltávolítják a beteg bőrfelületet, miközben egy dithranol nevű enzimet bocsájtanak ki rá. Ez az anyag jelentősen csökkenti a tünetek újbóli kialakulásának esélyét. A kúra akkor hatásos, ha legalább napi egy órát töltünk kis barátaink medencéjében. 2-3 kezelés után már érezhető az eredmény.  A halterápiát érdemes összekötni gyógyfürdőzéssel és különböző wellness programokkal.

halterapia-heviz
Halterápia a Hunguest Hotel Heliosban Hévízen

Hévízen először a Hunguest Hotel Heliosban érhető el a HALTERÁPIA. Legyen Ön is részese az élménynek, amikor együtt fürdik 300 doktorhallal, hallgatja az ellazító zenéket, és élvezi a halfürdőzés jótékony hatásait miközben relaxál. Az 1 órás alkalom után rabjává válik ezen csodálatos lehetőségnek, hiszen az 1 óra elteltével bőre páratlanul puha, bársonyos és sima lesz.

Több alkalom elteltével eltűnnek bőrkeményedései, esetlegesen berepedezett bőre újra a régi lesz, megvastagodott hámrétege elvékonyodik. Na végre! Fellélegezve mondják a hámbetegségekben szenvedők (psoriasis-pikkelysömör, ekcéma, neurodermatitisz, akne, cellulit), hogy végre Magyarországon is megtalálható a halfürdő, hiszen sokak számára talán ez az egyetlen módja annak, hogy bőrük újra szép és egészséges legyen.

A kezelés alatt ugyanis nem kerül semmiféle idegen összetevő a szervezetükbe, csakis természetes gyógymóddal találkoznak. A végeredmény pedig magáért beszél, hiszen más módszerekkel nagyon nehéz elérni a tartós 6-8-10 hónapos tünetmentességet. Kezelések: • halpedikűr • wellness halfürdőzés • halfürdő bőrbetegségekre

A Hunguest Hotel Helios AKCIÓS csomagajánlatait  itt találja >

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Comments are closed.