Kezdőlap Wellness

A hidromasszázs előnyei

791

Kutatók régóta tudják már, hogy a meleg víz és a levegő együttesen  rendkívül pozitív hatással van egészségünkre. Segít  a fáradt munkanap után ellazulni és megnyugodni, szabályozza a vérkeringést, fokozza sejtjeink regenerációs  képességét, és csökkenti a krónikus fájdalmakat.

A hidromasszázs ereje a vérkeringés fokozásában rejlik. Korunk jellegzetes tünetei a stresszes életmód, a kiégés (burn  out szindróma) és a belőlük fakadó szív-és érrendszeri betegségek, emésztőszervi panaszok, és az immunrendszer általános gyengesége is.

A hidromasszázs a felgyorsult életvitel ellensúlyozására való, úgy, hogy közben a fürdőzés örömétől sem foszt meg bennünket. Maga a termálvíz és a masszázs külön-külön is jó hatással vannak szervezetünk működésére, de együttesen alkalmazva drámai változást érhetünk el velük.

Ha a szállodában a megfelelő hőmérsékletű (36-37 fokos) termálvíz rendelkezésre áll, bátran vegyük igénybe a hidromasszázs-kádak egyikét, és élvezzük, ahogy testünk szinte újjászületik.

A hidromasszázs lényege

Ha hidromasszázs fürdőt veszünk, a kellemesen meleg vízben fúvókákon érkezik a víz- vagy levegősugár, vagy éppenséggel ezek kombinációja. Ezek váltakozó erősségű örvénylést keltenek körülöttünk, az örvénylő víz és a buborékok pedig jótékony masszírozó és izgató hatást gyakorolnak bőrünkre.

A masszázskádban általában 15-20 percet érdemes eltölteni, de ez függ a személy egészségi állapotától is. Ha krónikus bőrbetegségben, cukorbetegségben, vagy anyagcserezavarban szenvedünk, ne lépjük túl a 20 percet, de egy egészséges ember számára a 30 perc sem veszélyes.

Milyen egészségügyi előnyei vannak a hidromasszázsnak?

A vízsugarak élénkítik a vérkeringést, és ezáltal segítenek eltávolítani szervezetünkből a méreganyagokat, így elősegítve a bőr feszességének, fényességének megőrzését. Idegrendszerünkre nyugtató hatással van, tisztítja, felüdíti a testet.

A hidromasszázs nagyszerű fájdalomcsillapító eszköz is lehet. Egyrészt köszönhető ez a vízsugarak akupresszúrás hatásának, de közvetve, a felszabaduló endorfin (boldogsághormon) is szerepet játszik benne.

Serkentőleg hat a nyirok- és immunrendszerre is, így csökken a betegségek kialakulásának esélye, továbbá segít megelőzni a cellulitiszt is.
A hidromasszázs csökkenti a mozgásszervi és reumatikus panaszokat, és kedvező hatással van az ízületi és csontfájdalmakra, valamint a gerincbántalmakra is.

Szánjon időt a regenerációra!

Ahhoz, hogy nap mint nap helyt tudjunk állni ebben a rohanó világban, muszáj rendszeresen feltöltődnünk, és napirendünkbe bevezetni legalább 20-30 perc kikapcsolódást. Ha nem is jut erre mindig időnk, legalább nyaraláskor, wellnessezéskor böngésszük át az adott szálloda programkínálatát, és ha tartalmazza a hidromasszázst, ne habozzunk igénybe venni.

Itt található néhány közkedvelt hazai wellness szálloda, ahol hidromasszázzsal találkozhatunk.

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email