Kezdőlap Balaton

Ingyenes kiállítás nyílt a balatoni hajózásról Siófokon

530

Megnyílt a BAHART főszezonban megtekinthető „170 éves a Balatoni Hajózás” című kiállítása Siófok szívében.

Az idén 170 éves Balatoni Hajózási Zrt. 2016. július 12. és augusztus 26. között az idén 40 éves Kálmán Imre Kulturális Központgalériáján rendezi be a „170 éves a Balatoni Hajózás” című kiállítását, tisztelegve a hajózás hagyományai és az elmúlt több mint másfél évszázad emléke előtt.

A kiállításon a közönség elé tárul az elmúlt másfél évszázadot felelevenítve több hajómakett, kikötő és hajóterv, hajónapló valamint az 1847-es -170 évvel ezelőtti, azaz az első balatoni hajózási szezonra érvényes- hajózási vitelbértábla egy másolata is. A kiállításon egészen a 60-as évekig visszamenőleg megtekinthetőek a balatoni hajózás menetrendjei, kiadványai.

A tárlat tárgyakkal, képekkel és benyomásokkal idézi fel a hajózás múltját és jelenét a magyar tengeren. Kiemelt helyet kaptak a kiállítson a BAHART nosztalgiahajó flottájának tagjai, különösen az idén 125.születésnapját ünneplő Kelén és Helka nosztalgiahajók, melyek ma is kedvelt rendezvény és sétahajói az évi több, mint 600.000 Balatonon hajózó utasnak.

A tárlat ingyenesen tekinthető meg Siófok szívében a főidényben, 2016. július 12. és augusztus 26 között a KIKK színház galériáján.

Oszd meg ismerőseiddel is!
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email