Keszegfesztivál Gyenesdiás 2017

Július elején 2017. július 8 -9 között,  vidám zenés gasztro hétvégére várjuk az érdeklődőket Gyenesdiásra a Piac téren megrendezésre kerülő Keszegfesztiválra. Mindkét nap keszegsütés, zenés, táncos programok!

Keszegfesztivál Gyenesdiás Program:

Programok:

2017. Július 8. Szombat

10:00 Keszegsütés
15:00 Szemfüles játszóház
16:00 Rendezvény ünnepélyes megnyitója
Tradicionális halászléfőző verseny (versenyfelhívás ITT)
Közben “Gasztrocsipetkék”, közreműködik Miklós Beatrix  /Magyar Nemzeti Gasztonómiai Szövetség/
18:00 Főzőverseny eredményhirdetése, díjkiosztás
18.20 Zalaapáti Harmonikások műsora
19:00 Fidelis Brass fúvósnégyes
20.00 Latin Duó (Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor) koncert
21.30 Start tánczenekar tánczenés estje
Szombaton 16.0-tól mászófal és bungee trambulin

2017. Július 9. vasárnap

10:00 Keszegsütés
12.00 Húsfogyasztókra gondolva: Pörköltben a marha
17.30 Deresedő Vad Gerlicék együttes koncertje: “rádióbarát” akusztikus rockzene
magyar szerzőktől
19.00 M.É.Z. Zenekar koncertje
21.00 Gábor & Gábor tánczenekar zenél

A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

A programváltoztatás joga fenntartva.

Szombat-vasárnap folyamatosan frissen sült keszeg!

Balatoni szálloda akciók >

Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivál 2017

A Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivál várja a látogatókat 2017. szept. 29. és okt. 1-e között a tapolcai Malom tónál. A rendezvényen borházak, halételek, pálinkák, népművészeti-kézműves kirakodó vásár, kenyérlángos, házi rétes, erdélyi kürtős kalács, házi sajtok és sajtkülönlegességek, házi szörp és lekvárkülönlegességek, sonka és kolbászház várja a vendégeket Tapolcán.

Népművészeti-kézműves kirakodó vásár – Borházak – Halételek – Pálinkák, párlatok – Kenyérlángos-Házi rétes – Erdélyi kürtös kalács – Házi sajtok és sajtkülönlegességek – Házi szörp és Lekvárkülönlegességek

A rendezvény idejére a Hunguest Hotel Pelion Tapolca szállásajánlata>

Bővebb információ: www.pisztrangfesztival.hu

Még hogy a Balcsiparton csak a pancsolni lehet?

Még hogy a Balcsiparton csak a pancsolni lehet?

Sokaknak a napozás, a pancsolás jut eszébe a Balatonról, illetve hogy országunk legnagyobb tava. De ne feledkezzünk meg arról a temérdek programlehetőségről, amit a Balaton vize és partja egyaránt szolgáltat nekünk. A nyári időszak pedig még a megszokottnál is nagyobb vonzerővel csábít mindenkit.

A Balaton nyári fővárosa; Siófok idén is remek élményeket tartogat vendégeinek. A Siófoki Nagystrandon felállított óriáskerékről idén is megcsodálható az egész Balaton nappal, de akár a lenyugvó nap fényében is, hiszen minden napszaknak megvan a maga varázsa, így érdemes akár többször is kipróbálni, délután 4 órától egészen késő estig.

Ha azonban valaki tart a magaslatoktól, akkor sem marad programok nélkül. A siófoki Nyári Esték programsorozat is tartogat meglepetéseket, de júliusban újra megrendezésre kerül a Siófoki Jazz Fesztivál is.

A tópart éjszakai élete is sokakat csábíthat, ha a forró nappalok után vágyunk egy kis esti hűvösre, egy kellemes koktélra, vagy egy jéghideg sörre, esetleg valami pörgős, táncos-zenés kikapcsolódásra.
Siófok Petőfi sétánya éjszakába nyúlóan várja a szórakozni vágyókat.

És, ha már beszéltünk szórakozásról, kultúráról és egyéb lehetőségekről, akkor ne feledkezzünk meg azért a víz nyújtotta élményekről sem, mint a horgászat, a vízi biciklizés, a különféle vízi sportok, a hajózás és természetesen a fürdőzés. Szóval ennyi program minimum 1-2 heti aktív kikapcsolódást nyújthat.

Ha pedig eldöntöttük, hogy belefér ebbe a nyárba egy pár nap vakáció, vagy esetleg ennél több is, akkor a tökéletes pihenéshez a Balaton part szállodái is hozzájárulnak kényeztető szolgáltatásaikkal.

Siófok szíve csücskének szállodája, a Petőfi sétánytól és a Balaton parttól mindössze 150-200 méterre fekvő SunGarden Hotel a wellness és gasztronómiai kínálaton túl kedvező ajánlatokkal és meglepetés programokkal is kedveskedik vendégeinek hozzájárulva a maradandó emlékek szerzéséhez.

A SunGarden a 3 éjszakánál hosszabb időre foglaló vendégeket meghívja egy kellemes balatoni hajózásra, míg 7 éjszaka foglalásánál már strandbelépőt is biztosít a család minden tagjának, így a wellness élmények mellett teljes lehet a balatoni élmények sora is.

Egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni.

A Sungarden Hotel ajánlatai >

Siófoki Nyári Esték

A Belvárosi Zenei Estek programsorozat remek koncertekkel ajándékozza meg Siófokon a vendégeket és a siófoki lakosokat 2017. július 4-től egészen augusztus 15-ig keddi vagy pénteki napokon 19 órai kezdettel. Változatos koncertek sora várja a belföldi és külföldi vendégeket a nyár fővárosában. Mindenkit szeretettel várnak a Fő térre 2017 nyarán Siófokon!

Siófoki szállodák ajánlatai>

Balatoni szállodák ajánlatai>

Siófoki Nyári Esték 2017. Belvárosi Zenei Estek

2017. július 4., kedd 19:00- 2017. augusztus 15., kedd 20:00
Siófok, Fő tér

2017. július 4. kedd 19.00
Fő tér
Belvárosi Zenei Estek
Guča Partyzans Brass Band koncert

2017. július 7. péntek 19.00
Fő tér
Belvárosi Zenei Estek
Magyar Állami Népi Együttes

2017. július 11. kedd 19.00
Fő tér
Belvárosi Zenei Estek
FreakEnd koncert

2017. július 21. péntek 19.00
Fő tér
Belvárosi Zenei Estek
Cream de la pop koncert

2017. július 25. kedd 19.00
Fő tér
Belvárosi Zenei Estek
Váci Szimfonikus Zenekar filmzenei koncertje

2017. augusztus 11. kedd 19.00
Fő tér
Belvárosi Zenei Estek
Talamba Ütőegyüttes
TOUR DE DRUMS című élő zenei koncert

2017. augusztus 15. 19.00
Fő tér
Belvárosi Zenei Estek
Királyok és Királynők élő zenei koncert
Sztárvendég: Falusi Mariann

További információk:
Telefon: +3684310117
Honlap: www.siofokportal.com
Cím: 8600 Siófok , Kálmán Imre Kulturális Központ, Fő tér 2.

Új üzemeltetővel nyit a Hotel Helikon Keszthely

Új üzemeltetővel nyit a Helikon
Március 10-től új időszámítás kezdődik a keszthelyi Balaton partján…

2017 újdonságokat hozott a Helikon háza táján, ugyanis Keszthely legnagyobb Balaton parti szállodája az idei szezont a Hunguest Hotel Zrt. üzemeltetésével indítja majd. Hogy okoz-e a változás a szálloda és a vendégek életében bármit is? Ezt a vendégek hamarosan megtapasztalhatják, hiszen március 10-én újra megnyitja kapuit a szálloda, immáron Hunguest Hotel Helikon*** néven.

A Hotel Helikon ajánlatait itt találja >

Marad a sportos, aktív turizmus előtérbe helyezése, a megszokott miliő, a csodás Balaton part, a kedvező árak, de ami a legfontosabb, megmarad a vendégszeretet, ami oly sokakat vonzott már a több mint 40 éve üzemelő szálláshelyre. S hogy mi lesz, ami pluszként a vendégeknek vonzerőt jelenthet? A Hunguest láncra jellemző minőség, a programok sokszínűsége, neves fellépők felsorakoztatása és némi felújítás a vendégek kényelme és a tökéletes kikapcsolódás érdekében.

Fergeteges nőnapi nyitó bulival indul a szezon

A szálloda január óta gőzerőkkel dolgozik az átálláson és azon, hogy felkészüljön a vendégek fogadására.Hogyan indítják mégis a tavaszt? Egy kellemes hangulatú nyitó hétvégével, ahol a főszerep a hölgyekélesz, megünnepelve a szebbik nem képviselőit – persze nem elhanyagolva az urakat sem. A Helikon mellett pedig Kocsis Tibor köszönti majd a vendégeket, emelve ezzel a szombat este hangulatát.

Ha éppen azonban nem lenne jó az alkalom ezen a hétvégén az ünneplésre, akkor sincs veszve semmi, hiszen egész március a nyitás jegyében zajlik. A hotel extra akciót hirdet egészen március 31-ig, így aki teheti, vegye az irányt a Balaton fővárosa felé, hogy kipróbálja vagy éppen újra élvezze a Helikon kényeztetését.

Miért éppen Keszthely?

Pár szó végezetül, miért is érdemes száz-kétszáz, akár több száz kilométert is utazni pár napnyi, élményért és kikapcsolódásért.

Balaton part, kristálytiszta levegő, nyugalom, gyönyörű kilátás a környező hegyekre, a Balaton vizére, reggelente az ágyból fekve élvezni a napfelkelte csodás látványát, vendégszeretet, ínycsiklandó gasztronómia, azaz sok olyan fogalom, ami a Balaton miliője és Keszthely hosszú időkre visszanyúló kulturális élete és turizmusa mellett mind-mind hozzájárul az igazán tökéletes pihenéshez.

A Hotel Helikon ajánlatait itt találja >

VII. Balatonszárszói Sárkányfesztivál 2017

Sárkányfesztivál Balatonszárszón, a Központi Strandon
Találkozás Süsüvel és a többi Csukás mesefigurával, zenés mesejátékok, koncertek, családi gyermekprogramok

2017. július 29- augusztus 05. között kerül megrendezésre, idén már a negyedik alkalommal, a Balatonszárszói Sárkányfesztivál, mely a “Híres Egyfejű” sárkány, Süsü köré szerveződik, aki sárkányhajón érkezik a rendezvényre. A rendezvény alatt könnyűzenei koncertek, gyermekelőadások, strandi programok várják az érdeklődőket.

Kicsiket és nagyokat is vár a sárkányfelvonulás és sárkányeregetés, mely garantáltan vidám szórakozási lehetőséget kínál. A látogatók kedvükre élvezhetik a családos gyermekprogramokat és a zenés-táncos műsorokat több, mint egy héten keresztül.

Tipp:
Balatoni szállodák ajánlatai>
KÉT KORONA WELLNESS HOTEL BALATONSZÁRSZÓ >

VII. Balatonszárszói Sárkányfesztivál

2017. július 29. (szombat)
9:30 Fesztivál megnyitó a Tóparti Zenepavilonnál
Fabula Együttes koncertje gyerekeknek
11:00 és 14:00 Csukás István – Berkes Gábor:  Kutyánszky Kázmér avagy a versíró kutya kalandjai – Gergely Theáter premier előadása (zenés mesejáték)
20:30 Johnnie Mortimer és Brian Cooke: Pasik a pácban – Gergely Theáter előadása (zenés vígjáték 2 részben)

2017. július 30. (vasárnap)
10:30 Zenés jelmezes mese felvonulás
19:30 Folklór est a Zenepavilonnál

2017. július 31. (hétfő) 
19:30 Kaszányi Roland zenés interaktív bűvész műsora a Zenepavilonnál

2017. augusztus 1. (kedd)
19:30 Csák György: Piroska című zenés báb-mesejátéka a Dumaszínház előadásában

2017. augusztus 2. (szerda)
10:30 Pille Tamás: Hetedhét varázslat (zenés mesejáték) – Dumaszínház előadása
21:00 Budapest Bár koncert
Zenekar vezető: Farkas Róbert
Ének: Németh Juci, Frenk, Keleti András és Kiss Tibor

2017. augusztus 3. (csütörtök)
19:30 „Paff a bűvös sárkány” – 100 Folk Celsius együttes koncertje

2017. augusztus 4. (péntek)
19:30 Zenés Mesegála – Dumaszínház előadása

2017. augusztus 5. (szombat)
10:30 Tóth Eszter: Móka Miki és barátai – játék gyerekeknek, retró felnőtteknek – Dumaszínház előadása
19:30 Fabula Együttes koncertje – Mini disco Süsüvel, lufieregetés a Zenepavilonnál

Forrás: Balatonszárszó honlapja

Romantikus reformkor 2017 – Balatonfüred

Romantikus reformkor 2016 – Séta a századok között

A rendezvény 2016. szeptember 21-24 közt kerül megrendezésre. A Romantikus reformkor hétvégén, Balatonfüreden minden a reformkorról szól: irodalmi műsorok, előadások, reformkort idéző zenei műsorok.

Nem marad el a megszokott Hintós felvonulás a Szent István térről a reformkori városrészbe korhű öltözetben, zenés kísérettel, huszárokkal. Szeptember 22-én este lesz a Reformkori bál az Anna Grand Hotelben. Ez az a program, amiről nem szabad lemaradni: egy felejthetetlen hétvége, amely a XIX. század első felének hangulatába repít vissza, mindezt pedig korabeli és korhű helyszínen, Balatonfüred újjáépített reformkori városrészében.

Foglaljon szállást erre a hétvégére és élvezze az időutazást. Ne hagyja ki, egy életre szóló élményben lehet része.

Balatonfüredi hotelek szállás ajánlatai>

I. Budai farsangi fánkfesztivál

A fánkfesztiválon több mint 50 féle hagyományos és új vonalas fánk, street food, hagyományos farsangi étek és még megannyi finomság kerül terítékre. A finom ételeket természetesen különleges borok, pálinkák, sörök és farsangi koktélok fűszerezik.

Első alkalommal kerül megrendezésre az Alle melletti sétányon a finom cukormázas fánkok fesztiválja a Farsangi Fánkfesztivál.
Ezen a gasztronómiai fesztiválon hagyományos és újhullámos fánkok mellett farsangi ételek, különleges borok, pálinkák, sörök és farsangi koktélok kerülnek terítékre.

Ingyenes családi programok, farsangi mulatság és élő fánk készítés vár mindenkit 2017. február 24-26 között az I. Budai Farsangi Fánkfesztiválon.

https://www.facebook.com/farsangifankfesztival/

Almádi Disznótor és Téltemető 2017

2017. február 25-én érdemes  ellátogatni Balatonalmádiba a Disznótor és Téltemető rendezvényre. A rendezvényen a téltől búcsúzunk, amely nagy mulatsággal egybekötött disznótoros programmal valósul meg.

Az egész napos rendezvényen kicsik és nagyok is kellemesen kikapcsolódhatnak, miközben különleges disznótoros ételeket kóstolhatnak meg.

A finom ételek és italok mellé bőven lesz móka és kacagás, így mindenkinek jó szívvel ajánlhatjuk a vidám temetési programot. Szombaton reggel 8 órától disznóvágás az Erzsébet ligetben, a móló előtti részen.

A hagyományos módszerekre épülő programot a Vörösberényi Lovas Egyesület szervezi.

15 órától ugyanitt téltemető-tavaszköszöntő műsor és táncház – közreműködik a Gerence Néptáncegyüttes és Baráti Kör.

Csopaki Boros Toros Napok

2017. március 18. szombaton a Csopaki Üdülőfalu és Kempingben megrendezésre kerül a Csopaki Boros Toros Napok, ahol a programok mellett, gasztronómiai ínyencségek, finom és különleges borok, pálinkák, kézműves és kirakodó vásár, mesterség bemutatók és borbemutatók várják a látogatókat.

Falusi disznóvágás kolbásztöltő versennyel, vásárral, jó hangulattal. Baráti társaságok kínálgatják a vendégeket pálinkával, borral, frissen sült disznóságokkal. Már hagyományosan évről-évre megrendezik Csopakon ezt a farsangi, téltemető falusi disznóvágást a turisták és helybeliek nagy örömére.

A rendezvény látogatása ingyenes.

 

Busójárás, Mohács

2017. február 23 – 28. között rendezik meg Mohácson a látványos hagyományőrző és egyben idegenforgalmi rendezvényt, a Busójárást. A település lakói a török időkben ijesztő jelmezekbe öltözve űzték a törököket. A tél búcsúztatásának ünnepe is a Busójárás.

Minden évben ijesztő jelmezekbe és álarcokba öltöznek a helyi lakosok, és járják az utcákat. Nemcsak a török kiűzését ünneplik, hanem temetik a telet, és busójárás a farsangi vigasságok végét is jelzi. Karneválszerű vidám mulatság napjainkban a busójárás.

A Mohácsi Busójárás fő látványossága, az ijesztő álarcos, szalmával kitömött birkabundás, busók felvonulása és a harisnyában tollat, fűrészport rázogató gyerekek zsivajos, hangos, felvonulása.Hangos durrogtatások és rikácsolások közepette felvezetik a középkori ágyút, sötétedéskor a főtéren hatalmas tüzet raknak, és elégetik a telet egy szalmabábu képében.

busojaras

Busójárás, Mohács

  1. február 23. (csütörtök) Kisfarsang

9.00 „Maszkot ölt apraja – nagyja” az Ifjúsági Centrumban (Széchenyi tér 17.)
10.00 Busókerék Vetélkedő a Busóudvarban ( Eötvös u. 17.)
13.30 Jankele Futóverseny a Széchenyi tértől – a Széchenyi térig
15.00 A város utcáin és terein gyermek jankelék és kisbusók szabad farsangolása
15.20 Széchenyi téri szabadtéri színpadon: gyermek néptánccsoportok és busócsoportok bemutatói
15.20 Farsangi felvonulás a Sokac-körtől (Táncsics utca – Szabadság utca – Széchenyi tér)
16.00 Busójárási eszközök bemutatója
16.00 „Kisfarsangtól Farsang temetésig” Shnell Tamás fotókiállítás megnyitója a Polgármesteri Hivatal
Galériáján – Széchenyi tér 1.
16.45 Táncház Darazsacz Istvánnal és a Poklade zenekarral
17.00 ALMA együttes gyermek koncertje az Ifjúsági Centrumban – Széchenyi tér 17. (belépődíjas)
17.00 „Dudakészítés” című kiállítás megnyitója a Kanizsai Dorottya Múzeumban – Kisfaludy u. 9.
19.00  Táncház a busókkal a Duna Irodaházban – Szabadság u. 4-6.  zene: Dunavkinje

  1. február 24. (péntek)

10.00 Hangszer – és Dudakészítők Nemzetközi Konferenciája (X. Nemzetközi Farsangi Dudástalálkozó
programja) a Kanizsai Dorottya Múzeumban – Kisfaludy u. 9
13.00 Területi Német Népdal-éneklési Verseny a Mohácsi Német Önkormányzat és a Park Utcai
Általános Iskola rendezésében a Német Nemzetiségi Házban – Kossuth L. u. 51.
14.00 Néptánccsoportok, busócsoportok és zenekarok bemutatkozása a Széchenyi téri szabadtéri
színpadon
15.00 Néptánccsoportok, busócsoportok és zenekarok bemutatkozása a Deák téri szabadtéri színpadon
16.00 „Busók és Jankelék” című  rajzpályázat megnyitója és eredményhirdetése Busóudvarban – Eötvös u.17-
19.
17.00”Maszkok, busókellékek és egyéb népművészeti tárgyak” busómaszk faragók és más népművészeti tárgyalkotók munkáiból kiállítás megnyitó a Kossuth Filmszínházban – Deák tér 1.
Közreműködik:  a Sokadija zenekar és a dudások
18.00:  Versendi Kovács József a Népművészet Mestere és barátainak koncertje a Kossuth Filmszínházban –
Deák tér 1. ( belépődíjas)
Közreműködik: Grupa Rouge, Söndörgő, Dunavkinje, Poklade, Fermate, Mladi
Tamburaši
19.30  “Hej Barátom” Szörényi Levente és a Vujicsics együttes koncertje – Kossuth Filmszínházban – Deák tér 1.  (belépődíjas)
20.00 Magyar táncház a Schneider Lajos Művészeti Iskolában az Újhold néptánc együttessel – Vörösmarty u. 3
-5. ( belépődíjas)
20.00: Délszláv táncház a Poklade zenekarral a Duna Irodaházban – Szabadság u. 4-6. (belépődíjas)

  1. február 25. (szombat)

9.00 – 16:30: XLVI. Schneider Lajos Népzenei- és Népdaléneklési Verseny a Kossuth Filmszínházban
10.00: a belvárosban népművészeti – és kézműves vásár
10.00- tól a Szerb templom udvarában tamburazenekarok, tánccsoportok, busócsoportok bemutatói
10.00-tól Mohácsi Ízek a Busóudvarban (látványfőzés)
10.00 -tól a Busóudvar színpadán zenekarok, busók, tánccsoportok bemutatói
10.00-tól a Széchenyi téri nagyszínpadon tánccsoportok, zenekarok, busók bemutatói
10.30 Sátorhelyi Néptáncegyüttes bemutatója és tánctanítása a Széchenyi téren
14.00: a Botos busócsoport busólakodalmas menete a Busóudvartól a Bensheim térig (a Kompkikötő
érintésével), majd vissza a Széchenyi térre
14.00-18.00 óráig a Síp utcában: „Veselje sa Bušama” – „Vigasság a busókkal” maszkfaragó – bemutató, farsangi játékok, szekérdíszítés
15.20: „A legenda újraéled” – a Drugovi busócsoport megemlékezése a II. mohácsi csatáról – koszorúzás a három vitéz szobránál a Széchenyi téren
16.00: Zora tánccsoport bemutatója majd táncház a Széchenyi téren, zene: Poklade
16.00: „Tavaszhívogató” – farsangi játszóház és táncház a Schneider Művészeti Iskola és az Újhold Néptáncegyüttes szervezésében a Kanizsai Dorottya Múzeumban (Kisfaludy u. 9.)
16.00 X. Nemzetközi Farsangi Dudástalálkozó jubileumi koncertje a Kanizsai Dorottya Múzeumban Kisfaludy u. 9
17.00 Maszkunk – világunk címmel élményest és beszélgetés a busó maszk helyéről és szerepéről a nemzetközi szereplések és tapasztalatok tükrében. Kígyó u. 7/a.
17.30 Herczku Ágnes és a Banda népzenei koncertje a Kossuth Filmszínházban – Deák tér 1. (belépődíjas)
18.00: a Deák téri színpadon népzenei koncertek
19.00: Magyar – bál a Mohácsi Polgárok Olvasóköre rendezésében az Ifjúsági Centrumban – Széchenyi tér 17. zene:Póló(belépődíjas)
20.00: Délszláv táncház a Duna Irodaházban – Szabadság u. 4-6. zene Orkestar Selo (belépődíjas)
20.00 Sokac-bál a Schneider Lajos Művészeti Iskolában – Vörösmarty u. 3-5.zene: Poklade

  1. február 26. – Farsangvasárnap

9.00: a főutcán népművészeti – és kézműves vásár
10.00: Találkozás a Kürtös busócsoport tagjaival a Busóudvarban
10.00: a Kossuth Filmszínházban nemzetiségi néptáncműsor (Deák tér 1.)
Közreműködnek:Pélmonostori Horvát Kulturális Egyesület,Pélmonostori Jovan Lazić Kulturális
Egyesület, Pélmonostori Magyar Kulturális Egyesület, Babarci Német Nemzetiségi Tánccsoport KUD Opanke,Újhold Néptáncegyüttes
10.00: a Széchenyi téren busócsoportok ízelítő bemutatkozása
10.00-14:00: a Kanizsai Dorottya Múzeumban népi fúvóshangszerek készítése – Kisfaludy u. 9.
10.00-13.00 Találkozás a Kolompos busócsoport tagjaival, ételkóstoltatás a Szerb templom udvarában – Szerb u. 1.
10.00 A Szerb templom színpadán zenekarok, táncosok, busócsoportok  bemutatói
10.00 A  Busóudvar színpadán zenekarok, busók, tánccsoportok bemutatói
10.30 A Széchenyi téren sokac táncház Darazsacz István vezetésével, zene: Poklade
12.30  A Sokac-révben tánccsoportok, dudások és busók bemutatói, majd a busók csónakos átkelése a Dunán
13.30 Pávkovics István „Páták” emléktáblájának megkoszorúzása a Drugovi busócsoport közreműködésével – Gólya u. 36.
13.30  A Széchenyi téri színpadon nemzetiségi néptáncbemutató
13.40 A Kóló téren busók és farsangi csoportok gyülekezője
14.00 A Kóló térről a Széchenyi térre busófelvonulás
14.00 A Busóudvar színpadán néptánccsoportok és tamburások bemutatói
14.30 Menyhárt Éva sokac népdalokat énekel a Széchenyi téren
15.30 Busóavatás, polgármesteri köszöntő a Széchenyi téri színpadon
16.00 Szabad farsangolás a busókkal a belvárosban
16.00  Busócsoportok és  néptánccsoportok bemutatói a Széchenyi téri színpadon
16.50 A Duna-parton a kompról farsangi koporsó vízrebocsátása a Bödönhajós csoport közreműködésével
17.50 A Mohácsi Tamburaiskola összevont zenekara mohácsi népzenét játszik  Széchenyi téri színpadon
18.00 Máglyagyújtás a Széchenyi téren – KÓLÓZÁS a Busókkal
19.30 Táncház a busókkal a Duna Irodaházban – Szabadság u. 4-6. zene: Mohácsi Tamburaiskola
(belépődíjas)

  1. február 27. (hétfő)

13.00 A Sokac – körben (Táncsics utca 17.) Kersics Anka emléktáblájának megkoszorúzása
Énekel Gráf Vivien és Horváth Ildikó,  kísér Pávkovics István, majd a busók hagyományos  házról-házra járása a Kóló téren és a környező utcákban

  1. február 28. – Húshagyókedd

14.30  Busócsoportok gyülekezője a Kóló téren
15.00  Busócsoportok indulása a főutca érintésével a Széchenyi térre
16.00  Szabad farsangolás a város utcáin
16.00  „Busókép” és „Sokaclánykép”  a Városháza lépcsőjén,
17.00: Zora Néptáncegyüttes műsora a Széchenyi téri színpadon
17.45 Menyhárt Éva sokac népdalokat énekel
18.00 Élő tamburazene a város tamburásainak közreműködésével
18.00 Máglyagyújtás a Széchenyi téren – koporsóégetés a Buso Club közreműködésével

 

Forrás: www.mohacsibusojaras.hu

Művészetek Völgye 2017

Idén 2017. július 21. -30. között várja az érdeklődőket a Művészetek Völgye. Udvarok, völgyzugok, utcák és falusi házak alkotnak egy utánozhatatlan miliőt.

Képzeljük csak el ahogy egy kiskapun befordulva rögtönzött szini előadásba, kézműves tanfolyamba,pecsenyesütésbe, pörgő néptáncosokba vagy koncertbe botlunk ahol körbeölel a családi hangulat, az elképesztő béke és a magyar kultúra sokszínűsége. A Művészetek Völgye 2014 rendezvényen  lesz kézműves vásár, országos  fazekastalálkozó és sok rendezvény, fellépő színesíti a programját.

A tíznapos fesztivál idén közel 1200 programmal és produkcióval – köztük koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, közösségi programokkal, interaktív játékokkal és új udvarokkal – várja a látogatókat. A korábban már bejelentett külföldi fellépők (Nouvelle Vague, Pink Martini, Deluxe) mellett a hazai könnyűzenei színtér legfontosabb szereplői kapnak helyet: többek között a 30Y, Fábián Juli & Zoohacker, a Quimby, a Kiscsillag, az Ivan & The Parazol, Palya Bea a Budapest Bár. A látogatókat saját udvarral várja többek között a Momentán Társulat, Szirtes Edina Mókus, Harcsa Veronika, a Kaláka együttes, a Virtuózok, a Magyar Írószövetség és a Kőbányai Zenei Stúdió is.

Adatforrás: muveszetekvolgye.hu

Dumafüred 2017

Idén nyáron a Balatonon a Dumafüred színhzában Balatonfüreden várja a nézőket a Dumaszínház.

A Showder klubból és a Comedy Centrálról már jól ismert arcok a Dumaszínház sztárjai Hajdú Balázs, Pataki Balázs, Tóth Edu, Zsók Levente, Aranyosi Péter, Hadházi László, Litkai Gergely, Beliczai Balázs, Kiss Ádám, Kőhalmi Zoltán, Lovász László, Wahorn András, Rekop György, Bruti, Mogács Dániel, Szupkay Viktor és Badár Sándor várja a közönséget a nyáron a Balatonon a Dumafüred színhzában Balatonfüreden.

A humorfieszta tíz napja alatt, ismét a stand-up műfaj legnagyobbjaival találkozhat a közönség a balatonfüredi Balaton Szabadidő és Konferencia Központ színpadán.

2019. július 21-30-ig, azaz tíz napon át tart majd az idei, ötödik alkalommal megrendezésre kerülő humorfieszta. A helyszín változatlanul a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ lesz (8230 Balatonfüred, Horváth Mihály utca).

Többek között színpadra lép Aranyosi Péter, Badár Sándor, Beliczai Balázs, Dombóvári István, Hadházi László, Kovács András Péter, Kiss Ádám, Kőhalmi Zoltán, Kormos Anett és a Szomszédnéni Produkciós Iroda..

Érdemes előre megvenni a jegyeket, hiszen az elmúlt években is folyamatos TELTHÁZ mellett volt látható minden műsor!

Hajdúszoboszlói Grillétel- és Sörfesztivál 2017

Hajdúszoboszlón 2017. június 2. és 4. között rendezik meg a Grillétel és Sörfesztivált! A Hajdúszoboszlói Grillétel és Sörfesztivál a grillételek kedvelőinek nyújt különleges gasztronómiai élményeket, hagyományos és különleges grillételek várják a vendégeket, a finom falatok mellé pedig jól fog esni egy-egy jéghideg sör.

A szórakoztató programok mellett a rendezvényt zenei fellépők teszik színesebbé, a Hajdúszoboszlói Grillétel és Sörfesztivál fellépői közt lesznek …

Hajdúszoboszlói Grillétel- és Sörfesztivál 2012

Hajdúszoboszlói Grillétel- és Sörfesztivál

Hajdúszoboszlói szállodák >

Program

2017. június 02. péntek

13.00 Háttérzaj és Fesztiválkörkép a Best FM-mel
15.00 Ünnepélyes megnyitó
16.00 Az első hordó sör Oldtimerrel érkezik – ingyen csapoljuk! A ceremóniát kíséri a Zichy Géza Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara és a Hajdúszoboszlói Főnix Mazsorett Együttes
16.30 „Kerek az én csizmám sarka” – a Hortobágy Néptáncegyüttes műsora
17.30 Nyárindító tánckavalkád – a Fever Dance Team előadásában
19.00 Crocodile Rock élő koncert – benne Wesser Patrik gyerek-dobfenomén
20.00 Pódiumbeszélgetés – kézműves sörök a pohárban
21.00 „Ötödik Fejezet” – Children of Distance élő koncert
22.30 Pünkösdi utcabál – hangulatfelelős: Moon Factory

2017. június 03. szombat

10.00 Kísérő rendezvény: Pünkösdi Sokadalom, XV. Észak-alföldi regionális és határmelléki néptánc találkozó (Szervező: Szabó László Alapfokú Művészeti Iskola, Helyszín: Szabadtéri Színpad)- mindeközben nálunk:
– Szoboszlói Oldtimerek seregszemléje
– FreeStyle Football bemutató
– Sörivó verseny
– Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia előadása
– Fever Dance Team „Nekem a Balaton a Riviéra” táncbemutatója
– Középkori játszóház kicsiknek-nagyoknak
– Gazdaház kézműves foglalkozásai
13.00 „A pünkösdi rózsa kihajlott az útra” – muzsikál a Bakator zenekar
14.00 Pünkösdi királyválasztás – dramatikus játék a Pergő Hagyományőrző Műhely előadásában
15.30 Debreceni Country Company élő koncert
16.30 Dancing Boots – a Country Linedance Club előadásában
17.30 Rock klasszikusok akusztikus feldolgozásai – színpadon az Acoustic Gallery (Kori&Norbi)
18.30 Pódiumbeszélgetés – a barbecue és a sör kapcsolata
19.00 „The Way” – Panama Company lemezbemutató koncert
20.00 Tombolasorsolás
21.00 „Így is jó vagy” – Wolf Kati élő koncert
22.30 Retro Party dj Harsányival. Közreműködik: dj Norbi

2017. június 04. vasárnap

11.00 Zenés ébresztő későn kelőknek, a Zichy Géza Zeneiskola rézfúvós együttesével
12.00 Jó ebédhez szól a nóta – játszik Botos Lajos és népi zenekara, nótázik a Derűs Alkony Népdalkör
13.00 „Lendülj velünk formába!” – zenés mozgásprogram Sári Mariannal
13.30 Frissen sütött, szaftos grillek, öblítse le hideg sörrel!
14.30 Pünkösdi zenés délután a Kastély Nosztalgia Band társaságában
15.30 Grill receptek – nem csak háziasszonyoknak…
16.00 Miki Mini Party – zenés, táncos családi animáció
17.30 Charge élő koncert
18.30 Eredményhirdetés – a Fesztivál Étele, a Fesztivál Söre
19.00 Minden jó, ha jó a vége! – Smith Rock Family élő koncert

A szervezők a műsor változtatás jogát fenntartják.
A rendezvény látogatása ingyenes!

Gyulai Virágok Fesztiválja 2017

Gyulai Virágok Fesztiválja 2017. május 13-14. között Gyulán. A városi programok egyik legszínesebb rendezvénye, amikor virágba borul az egész város egy napra.  Gyula belvárosában, a Kossuth téren, árusok és kiállítók részvételével virágvásár és kiállítás kerül megrendezésre.

A Gyulai Virágok Vasárnapja néven ismertté vált, virágos rendezvényen kertészeti különlegességeket, rovarölő növényeket, orchideákat, kaktuszokat, egynyári és évelő növényeket láthatnak, valamint meg is vásárolhatnak az érdeklődők.

Jöjjön el és győződjön meg róla, hogy idén is Gyula a legvirágosabb európai város!

Gyulára utazna?
FOGLALJON SZÁLLODÁT GYULÁN >